Panouri decorative din lemn, mdf, metal, pluta sau ceramica pentru amenajari interioare CREATIVE ARQ

Panouri decorative din lemn, mdf, metal, pluta sau ceramica pentru amenajari interioare CREATIVE ARQ

Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
CREATIVE ARQ
Panourile decorative realizate prin prelucrarea mdf-ului pe masini cu comanda numerica, au paternuri cu texturi ornamentale sau modele repetitive care permit decorarea peretilor, a pieselor de mobilier, a ramelor de oglinzi, vaselor decorative etc.
Alte tipuri de panouri folosesc placile de mdf ca suport pentru decorarea manuala cu lemn, lemn vechi din recuperari, furnir, pluta, metal, material textil etc. cu rezultate extrem de atragatoare in format 2D sau 3D.
 
Prin turnarea in forme a materialului ceramic se obtin piese cu un design spectaculos ce pot crea zone de interes atat la interior cat si la exterior.
 
PANOURI DECORATIVE PLADEC

Panouri decorative din lemn mini texturat - ©PLADEC Mini Texture

Seria de modele Mini-Texture reprezinta  un simbol al inovatiei si preciziei in prelucrarea lemnului.

Folosind lemnul natural de frasin in fasii de 10 cm latime cu diferite lungimi si grosimi de 6 mm lipite pe un suport de MDF de 12 mm grosime, aceasta colectie se bazeaza pe  prelucrarea pe CNC a unor linii obtinute cu precizie milimetrica. Acest lucru este posibil doar printr-un proces multidisciplinar care include o atentie deosebita la detalii, cunostinte de tamplarie si programare computerizata.

Designul se concentreaza pe modele repetitive, eleganta si echilibru. Prelucrarea pe CNC a acestor modele cu linii de adancime maxima 3 mm nu va neglija nici un detaliu si nu se va constitui intr-o pierdere de calitate.
 
Aceasta colectie poate fi utilizata in plan vertical pentru decorarea a tot felul de spatii in mediul privat sau comercial. De la linii drepte, curate, la modele complexe decorative, utilizarile acestor placi decorative sunt infinite. Le puteti folosi ca tablii in spatele patului sau ca un panou repetitiv de perete intr-un restaurant intreg. Puteti alege variante de finisaj ale lemnului de frasin dupa cum urmeaza: natural unde lemnul de frasin este termotratat pentru imbunatatirea calitatilor in ceea ce priveste stabilitatea si rezistenta in timp: lacuit sau prin aplicarea unei patine etc.
 
Exemple de utilizare in proiecte: panouri decorative pentru pereti, fronturi de usi sau mobilier, fronturi dulapuri de bucatarie etc.
Folosim lemn natural de frasin pentru ca este un lemn cu granulatie dreapta, de culoare bej maron deschis, cu durabilitate in timp ridicata, a carui textura se imbina perfect cu mobilierul fin de calitate.
 
Aceasta colectie poate fi facuta si integral din MDF de calitate pentru a crea mini texturi care mai apoi pot fi vopsite in orice culoare RAL, NCS, Pantone solicitata de Client.
 
Dimensiunile standard ale panourilor sunt: 2440 x 1220 x 18-24 mm (mdf + lemn frasin).
Preturile unitare se refera la panouri standard ca dimensiuni cu finisaj lemn natural termotratat.
Pentru dimensiuni atipice customizate si prelucrari suplimentare gen lacuri, patine preturile sunt diferite datorita costurilor suplimentare.
Se pot executa si modele personalizate, pentru aceasta avem nevoie de un fisier virtual 3D pe care sa-l putem folosi ca intrare in procesul nostru de prelucrare mecanizata pe CNC. 

Panouri decorative din mdf rigid sau flexibil - ©PLADEC MDF

Colectia MDF flexibil asociata cu colectia Mini Texture reprezinta un simbol al inovatiei si preciziei in prelucrarea lemnului. Folosind MDF simplu nefinisat, aceasta colectie este posibila numai printr-un proces de proiectare multidisciplinar care include o atentie deosebita la detalii, cunostinte de tamplarie si programare computerizata pe CNC. Prin acest proces putem crea linii subtiri, detalii curbate si alte aspecte tridimensionale pe panoul din MDF. 

Modelele din aceasta colectie sunt menite sa creeze zone elegante marcate de echilibru. Panourile decorative din MDF prelucrat pe CNC pot fi vopsite in orice culoare RAL, NCS, Pantone sau finisate cu lacuri si patine. Se folosesc la pereti decorativi, tablii, fronturi de usi sau mobilier in orice fel de case.
 
Va puteti personaliza modelele. Avem nevoie de detalii transmise online dupa care programam executia pe CNC-urile noastre. Pentru modelele flexibile trebuie avuta grija ca dimensiunile si grosimea pieselor componente sa poata asigura plierea acestora pe zonele curbe sau rotunde.

Panouri decorative din fasii de lemn lipite pe mdf - ©PLADEC Slate Panels Collection

Panourile decorative din lamele de lemn cum ar fi: stejar, nuc, frasin etc. reprezinta designul contemporan care foloseste contrastul dintre fasiile de lemn si suportul din mdf negru pe care sunt montate, creandu-se astfel  un efect estetic deosebit. Panoul simplu si frumos se preteaza caselor cu design scandinav si nu numai.

Realizarea  acestor panouri incepe cu aprovizionarea placilor de lemn de la producatori locali care lucreaza numai cu cherestea durabila. Fiecare placa este atent analizata in ceea ce priveste putrezirea si umiditatea astfel incat sa se evite defectele in procesul de fabricatie.
Placile se taie in benzi subtiri de diferile latimi si grosimi functie de modelul decorativ ales si se monteaza pe suportul din MDF. Suportul din MDF are fante in care fasiile de lemn trebuie sa se potriveasca cu precizie milimetrica. Panourile astfel obtinute au dimensiune standard 600x600 mm, cu 27 mm grosime (mdf +lemn).
 
Fiecare fasie de lemn are o tonalitate unica iar panoul in sine un design deosebit.

Panouri decorative din lemn natural - ©PLADEC Natural Wood Collection

Peretii decorativi f inisati cu lemn natural au un aspect rustic si reprezinta  o tendinta in design-ul modern. Ei prezinta lemnul natural brut produs special pentru acel proiect sau din recuperari, taiat in diferite dimensiuni si grosimi si aranjat pe placa suport din MDF astfel incat rezulta un model geometric cu  o estetica mult imbunatatita. 

Se pot folosi panouri din lemn mai deschis la culoare cum ar fi pinul sau esente mai inchise cum ar fi eucaliptul, solutii valabile pentru orice fel de spatii carora le adauga eleganta si complexitate. Este o colectie pe care Clientii nostrii o apreciaza foarte tare.
 
Cu aceste panouri se pot personaliza pereti, tablii, fronturi mobilier etc., spatiile astfel decorate diferentiindu-se fata de altele prin design.
 
Procesul de fabricatie incepe cu alegerea unor bucati de cherestea bruta unde tamplarii nostri evalueaza calitatea si aspectul general. Lemnul este tratat pentru controlul umiditatii si rezistentei in timp, bucatile fiind mai apoi taiate in fasii mici. Fiecare bucata este aplicata manual de tamplarii nostri  pe o placa suport din MDF, fiind foarte atenti la detalii. Panourile cu dimensiuni customizate sunt pre formate ca design astfel incat la montaj pe perete se imbina perfect creand un spatiu in care ai impresia ca fiecare bucatica a fost montata singular pe perete.
 
Panourile sunt atent verificate pe toata durata executiei evitandu-se astfel orice defecte inainte de livrare. Folosim lemn de diferite esente: stejar, nuc, frasin, eucalipt etc. Panourile standard au dimensiunea 2400x1200 mm cu grosimi pana la 40 mm.

Panouri decorative din lemn reciclat din butoaie de stejar - ©PLADEC Old Barrels Collection

Panouri decorative ce folosesc  lemnul recuperat de la butoaiele vechi de vin, lemn antichizat natural dupa ani si ani de contact cu vinul. Aceste efect se potrivesc perfect cu designul produselor solicitate de piata in crame, baruri, restaurant etc. 

Colectia Old Barrels prezinta panouri realizate din butoaie recuperate de la producatorii locali de vin unde pe langa efectul decorativ regasim si aroma naturala a stejarului impregnat cu vin.
 
Multe din aceste butoaie zaceau aruncate prin hambarele producatorilor locali de vin, insa noi am gasit aceasta oportunitate de a le recicla. Am recuperat acest lemn, l-am prelucrat  si am reusit sa cream panouri decorative cu multa personalitate. Fiecare piesa in parte este unica, tonurile de violet sunt date de absorbtia diferita de catre lemn a vinului dupa aproape 20 de ani de utilizare a butoaielor.
 
Fiecare producator, fiecare soi de vin creaza un efect aparte. Toate panourile sunt realizate folosind metode traditionale de tamplarie, fiecare bucatica de lemn fiind innobilata de atingerea tamplarilor si artizanilor experimentati. Puteti alege orice dimensiune de panou in functie de necesitatile proiectului dvs., panoul avand dimensiunea maxima 2440x1220 mm. Grosimea maxima a panourilor este de 40 mm. Butoaiele folosite de noi sunt numai portugheze din zona Douro, unde se foloseste lemn portughez nordic. Aceste butoaie au stat in locuri uscate si calde ceea ce a dus la conservarea in timp a rigiditatii lemnului.

Panouri decorative din lemn si material textil - ©PLADEC Wood and Textile Collection

Aceasta colectie a aparut dintr-o necesitate practica urmare solicitarii  unui magazin  local de moda. Atunci ne-am dat seama de posibilitatile unice pe care le-am putea crea din alaturarea lemnului cu materialele textile. Prima noastra idée a fost sa folosim un material traditional Portughez denumit chintz folosit pe scara larga ca element decorativ pentru hainele populare locale.

Materialul este un material alb-albastru care contrasteaza foarte frumos cu textura lemnului. Procesul de fabricatie este complet artizanal, primul pas fiind aplicarea materialului textil pe bucatile de lemn.
 
Aici folosim un adeziv textil de lipire care are o mare rezistenta termica si la umiditate, protejand totodata materialul textil dupa montaj. Placa de lemn lipita cu textil este apoi taiata in diferite lungimi si latimi. Fasiile de lemn cu textil sunt mai apoi montate combinat cu fasii de lemn simplu pe un suport din MDF, rezultand panouri decorative cu dimensiuni standard sau customizate.
 
Aceste panouri se aplica pe pereti, fronturi mobilier, usi etc.
 
Dimensiunile panourilor ajung la 2440x1220 mm. La fabricarea acestor panouri putem folosi orice fel de material textil si diverse lacuri si vopsele pentru lemn.

Panouri decorative din mdf cu furnir de lemn natural - ©PLADEC Veneer Design Collection

Panourile decorative din MDF acoperit cu furnir natural de lemn este inspirata din concepte geometrice realizate intr-un mix perfect intre  procesul  de fabricatie manual si mecanizat, in care o masina produce  module individuale iar un mester templar aplica aceste module pe o placa suport din mdf.


Calitatea si precizia modulelor executate pe CNC este preluata de indemanarea tamplarului pentru un panou perfect. Fiecare piesa are un format diferit de cea de langa ea, contrastul dintre ele realizand  aspectul deosebit al acestei colectii prin jocul de umbre ce echilibreaza designul peretelui.
Aceste panouri pot fi folosite atat in proiecte rezidentiale cat si in cele comerciale.
 
Se pot face module sugerate de Client, tot ce avem nevoie este ca detaliile tehnice sa fie de calitate iar modulele sa fie repetitive. Dimensiunea maxima a placilor este 2440x1220 mm sau pot fi dimensiuni customizate unde imbinarea perfecta la montaj este garantata.

Panouri decorative din metal lipit pe mdf - ©PLADEC Metal Collection

Sunt panouri  decorative care folosesc ca finisaj decorativ  metalul: alama, cupru, zinc  si alte metale, prin crearea unor aranjamente geometrice.


Texturile au un efect ruginiu care contrasteaza cu culorile naturale ale metalelor folosite, adaugand un caracter aparte panoului decorativ.

Aceasta colectie se caracterizeaza prin tonalitati frumoase, clasice, obtinute atat datorita caracteristicilor naturale ale fiecarui metal in parte cat si datorita efectelor de fabricatie. Procesul de fabricatie incepe cu alegerea unor foi brute de metale cum ar fi alama sau zincul care sunt foarte fragile, astfel incat manipularea trebuie sa fie lenta si atenta. Aceste foi brute trebuie sa dobandeasca culorile bogate si vii pe care numai procesul de ruginire controlata il poate crea. Deci, fiecare foaie este oxidata incet la exterior folosind apa sarata, creand un model diferit pe masura ce trece fiecare zi. Dupa ceva timp, aceste foi sunt gata sa fie transformate In diferite formate. Apoi, foile cu metalele astfel transformate sunt aplicate pe o placa de MDF de inalta calitate astfel incat sa fie protejate de rugina si sa fie usor de instalat.
 
Rezulta un panou decorativ cu efect metalic care poate fi aplicat pe diferite suprafete cum ar fi: fronturi de mobilier, tablii, pereti etc.
 
Aceste panouri sunt realizate complet manual. De la alegerea metalelor si pana la ambalare, fiecare panou este inspectat cu atentie in fiecare dintre etapele de productie. Acest lucru ne ajuta sa oferim o calitate inalta Clientilor nostri.
 
Dimensiunea maxima a panourilor este 2440x1220 mm insa pot fi si formate personalizate. Se garanteaza perfecta imbinare la montaj intre aceste panouri. De asemenea, puteti alege si alte metale drept finisaje dar trebuie sa va sfatuiti cu tehnicienii nostri in prealabil.

Panouri decorative din materiale eco-reciclate - ©PLADEC ECO Recycled

Panourile decorative alcatuite din material eco-reciclate, reprezinta o modalitate inteligenta de reutilizare a unor materiale care se irosesc sau sunt efectiv aruncate. 


Colectia aceasta foloseste o serie de finisaje realizate din materiale naturale cum ar fi: pamant, zat de cafea, flori, frunze, lavanda, crengi de vita de vie, sticla sau piatra naturala sparta etc.

Prin multa imaginatie am reusit sa transformam aceste materiale eco reciclate in bucati sau piese 3D, cu un aspect si durabilitate deosebite, unele chiar emanand miros, care fac deliciul Clientilor nostri. Procesul de fabricatie este destul de simplu: recuperam materialele, le tratam si cream un element de design. Putem furniza piese unitare pe care sa le asamblati dvs. sau putem crea panouri decorative cu dimensiuni customizate conform conceptului nostru de design. Unele materiale reusesc sa aiba un aspect fin lucios cum ar fi cele din zat de cafea iar altele sunt mai texturate si mai aspre gen sticla sparta.
 
In permanenta cautam sa reciclam materiale noi cu impact decorativ si de design.

Panouri decorative - ©PLADEC Origami Collection

Colectia Origami reprezinta o serie de panouri decorative de pereti, create special pentru medii relaxante. Folosind modele inspirate din natura cum ar fi florile sau oceanul producem module care prin alaturare deseneaza un echilibru calmant al panourilor pe care le compun.


Dimensiunile modulelor sunt S, M, L, XL. Procesul de fabricatie al modulelor ce compun panourile Origami este cel mai bun mix intre fabricatia mecanizata si cea manuala. Totul incepe cu MDF-ul brut si un furnir subtire de lemn de inalta calitate care este prelucrat mecanizat in piese rectangulare sau curbate in cel mai pur design.
 
Mesterii cu experienta, aplica aceste piese mici una cate una pe un panou suport din MDF cu dimensiuni personalizate. Un metru patrat de panou decorativ poate contine peste 400 de bucati diferite. Fiecare piesa este aranjata in contrast cu urmatoarea creand un joc de echilibru si umbre care sporeste frumusetea natural a acestor panouri. Colectia Origami este perfecta pentru tot felul de proiecte rezidentiale sau comerciale unde detaliile sunt cele care arata  atentia pentru calitatea produselor. Furnirele din lemn natural variaza de la maro deschis la tonuri mai inchise si se combina perfect cu mobilierul fin, de calitate.
 
Placile standard au 244x122 cm, insa se pot executa dimensiuni customizate care la montajul in santier se imbina perfect. Pe langa furnirele propuse de noi, Clientul are posibilitatea sa propuna si altele care in masura in care pot fi aprovizionate vor fi executate fara probleme de noi.

Pereti despartitori din mdf - ©PLADEC Wall Partition

Colectia de panouri divizoare pentru pereti despartitori este o colectie ce adauga valoare spatiilor de locuit sau celor comerciale prin eleganta si stil,  creand zone de intimitate si liniste in interiorul unor spatii mari deschise. Peretii despartitori sunt fabricati  din MDF de densitate medie, folosind tehnici mecanice de tamplarie si finisaje de inalta calitate.

Procesul de fabricatie incepe cu proiectarea modelului, asa cum puteti vedea si in galeria de imagini de unde puteti allege, sau cand aveti propriul concept va rugam sa ne trimiteti detaliile online si cu siguranta noi il putem implementa in productia noastra. Dupa stabilirea designului incepe etapa a doua: prelucrarea. Folosim masini CNC de precizie care ‘’ traduc’’ aceste proiecte de design in placi decorative sculptate cu structura pe care ne-o dorim.
 
Dupa sculptarea modelului, urmeaza operatiunea de grunduire si slefuire repetata pana cand panoul este gata pentru vopsire in orice culoare RAL; NCS; Pantone sau lacuire, patinare.
 
Se pot face pereti separatori de pana la 4x2 m cu grosimi ale mdf-ului intre 20-60 mm.
Clasificarea la foc a acestor pereti despartitori este B2 insa la cerere putem imbunatati la B1.
 
PANOURI DECORATIVE CERAMISTA

Panouri decorative ceramice - ©CERAMISTA 3D Ceramic Collection

Colectia de placi ceramice 3D  pentru pereti duce industria ceramica  Portugheza la un nou nivel de performanta. Folosind noi formate creative, aceste placi se caracterizeaza printr-un design solid si deosebit. Scopul acestei colectii este sa produca piese unice pentru orice fel de design architectural in mediul privat sau cel commercial.

Inspiratia acestor piese se regaseste peste tot in natura: valuri, flori, nori si alte elemente naturale care sunt create in lut si mai apoi sunt animate in culori vii uimitoare. Spre exemplu nuanta albastra a placii PICO a fost inspirata de culorile marii Azore.
 
Produsul finit  este o simbioza intre designul traditional si cel contemporan. Designul incepe intr-o forma virtuala pe computer si este adaptata in mod practic printr-un proces de fabricatie traditional.
 
Fiecare modul este creat din lut, un material natural durabil, pe care ceramistii nostri il modeleaza printr-o combinatie de procese manual si mecanizate. Piesa astfel prelucrata are un model si este solida.
 
Culoarea si rezistenta acestora vine in urmatoarele 2 faze de productie. La inceput fiecare piesa este acoperita complet sau partial cu un amestec de pulbere si apa, numita de noi glazura.
 
O astfel de glazura este o substanta care supusa unor temperaturi intense se transforma intr-o textura asemanatoare sticlei. Piesa glazurata intra in cuptor pentru ardere la temperature de aproximativ 1000 grade Celsius, astfel incat lutul se solidifica iar glazura se transforma in sticla capatand aspectul ceramic lucios.
Piesele rezultate se scaneaza permanent pentru a se descoperi la timp eventuale defecte. Cele neconforme sunt inlocuite. Aplicarea acestor placi este usoara, piesele se potrivesc intre ele perfect, permitand repetabilitatea infinita pe perete.
 
Diversitatea modelelor si culorilor transforma spatiile astfel decorate in zone spectaculoase ce induc stari de spirit diferite.

Panouri decorative din bazalt cu glazura ceramica - ©CERAMISTA Lava Stone Collection

Aceasta colectie foloseste piatra natural vulcanica acoperita cu un finisaj ceramic pentru amenajari interioare in plan vertical.


Originile pietrei incep in adancul pamantului: pe masura ce magma vulcanica se ridica din strafunduri in prezenta unor temperaturi intense ea ajunge in cele din urma la suprafata. La suprafata, roca fluida se transforma in lava, apoi se solidifica intr-o roca solida, poroasa, incredibila.
 
Aceasta este Lava Stone, piatra de lava magmatica extrem de rezistenta la solicitari fizico mecanice si agresiuni ale vremii. Se foloseste atat la interior cat si la exterior.
 
Designul Lava Stone este o fuziune intre ceramica traditionala portugheza si istoria Pamantului in sine.
 
Puteti allege finisaje in culori vibrante ca de aur sau calmante gen albastru apos.
Dimensiunile placajelor decorative pleaca de la 10x10 cm pana la 60x60 cm sau chiar mai mari functie de solicitarile Clientilor.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.