Ferme din lemn si grinzi cu zabrele pentru acoperisuri MIRADEX

Ferme din lemn si grinzi cu zabrele pentru acoperisuri MIRADEX

Marca:
MIRADEX
Produs furnizat de:

MIRADEX

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
MIRADEX
CE SUNT FERMELE DIN LEMN
Fermele sunt ansambluri de bare sau zăbrele din lemn care deservesc ca structură de rezistență în cadrul unui acoperiș. Noi producem fermele din lemn prin tehnologia de prefabricare cu conectori multicui, folosim utilaje speciale de producție, ca de exemplu presă hidraulică cu care fixăm conectorii multicui în lemn și softuri specializate de modelare și calcul structura, pentru a atinge un optim din punct de vedere structural dar și de cost. Fermele sunt de mai multe tipuri și configurații, în funcție de tipul de acoperiș, dacă e șarpantă simplă sau mansardă. Dar de fiecare dintre configurații, o fermă din lemn este alcătuită din următoarele elemente:
 
MAI MULTE DETALII DESPRE FERME DIN LEMN
Primim foarte multe întrebări despre subiectul ferme din lemn, motiv pentru care ne-am gândit să facem un material video dedicat. În clipul de mai jos vei afla mai multe despre ce sunt fermele din lemn, cum se fabrică dar și ce avantaje și dezavantaje au. Trecem în revistă cele mai des întâlnite configurații de ferme. Enjoy! 
 
 
AVANTAJELE FERMELOR DIN LEMN
Spre deosebire de dulgheria tradițională, fermele au câteva avantaje și beneficii de necontestat. Primul este faptul că fermele sunt realizate în sistem prefabricat, într-o hală de producție, folosind utilaje și softuri specializate. Crește productivitatea, scad erorile iar costurile sunt predictibile, adică ce s-a agreat în deviz se va livra în șantier. În plus, la ieșirea din fabrică fermele sunt însoțite de un certificat de conformitate și controlul calității în baza EN1420 și o garanție de 10 ani.
 
Un alt avantaj este faptul că lemnul folosit în producție este uscat, rindelulit și tratat înainte de a fi pus în operă. Prin prefabricare, reușim de asemenea să recuperăm resturile de lemn de dimensiuni mai mici, care poate fi folosite ca zăbrele în producția altor ferme. Optimizăm astfel consumul de lemn. Pe lângă lemn, organele de asamblare, șuruburi, colțare, ancore chimice sau cuie striate, sunt și ele certificate și calculate conform eforturilor pe care trebuie să le suporte.
 
De asemenea, fermele sunt un sistem foarte versatil care se pretează în orice variantă de acoperiș. Nu am întâlnit încă situații în care nu putem respecta arhitectura folosind ferme. Mai mult decât atât, în cazul mansardelor, fermele au marele beneficiu incontestabil prin faptul ca elimină stâlpii intermediari și obținem astfel o configurație open-space. ​
 
De celaltă parte, acoperișurile tradiționale se fac exclusiv în șantier, cu lemn a cărui calitate nu este certă, din care rezultă multe resturi care nu mai pot fi folosite, iar elementele de prindere precum scoabele și mustățile de sârmă au rămas în urmă.
 
DEZAVANTAJELE FERMELOR DIN LEMN
Un dezavantaj, care este discutabil ar putea fi costul de investiție care este în general mai mare decât în cazul dulgheriei tradiționale. Dar sunt situații în care fermele sunt mai economice, în special în situațiile în care talpa inferioară înlocuiește planșeul peste ultimul nivel. Dar costul de investiție se justifică prin calitatea produsului.
 
Un alt dezavantaj este cel vizual în cazul în care structura acoperișului din lemn este aparentă. Conectorii multicui rămân vizibili și nu pot fi mascați, decât prin vopsire. Dar cu toate acestea, în unele situații nu este un impediment, cum e de exemplu Casa Costea, unde fermele au rămas aparente. Fermele mai au un dezavantaj în ceea ce privește partea de eficiență energetică și transfer de căldură. Zăbrelele de legătură dintre tălpile fermelor pot fi punți termice dacă nu sunt abordate corect și anulate prin detalii de execuție corespunzătoare.
 
TIPURI DE FERME DIN LEMN
În funcție de configurația zăbrelelor interioare, pot rezulta mai multe tipuri de ferme, destinate atât sectorului rezidențial, cât și industrial. De la șarpante simple cu 2 sau mai multe pante, la acoperiș mansardă open-space, fără stâlpi de sprijin în mijloc sau ferme din lemn pentru hale industriale.

FERME DIN LEMN PENTRU MANSARDĂ

Folosim softuri specializate de calcul și modelare pentru proiectarea acestor ferme din lemn pentru acoperiș mansardă, ceea ce ne permite maximizarea spațiului interior (atât pe verticală cât și pe orizontală) fără alte puncte interioare de sprijin. În felul acesta câștigăm mai multe spațiu la interior într-o configurație open-space, păstrând totodată forma acoperișului din proiect. Acest spațiu se poate compartimenta ulterior în camere sau se poate folosi ca depozitare. 

Diferența dintre sistemul clasic/tradițional de dulgheire (cu popi, căpriori, organe de îmbinare din cuie și scoabe din oțel etc) și cel din ferme prefabricate cu plăcuțe multicui este în primul rând rapiditatea cu care fermele din lemn se execută în fabrică și se asamblază pe șantier, în detrimentul dulgheriei ce necesită timp și manoperă pe șantier. Prin producție în fabrică, fermele ce alcătuiesc structura acoperișului mansardă sunt realizate conform detaliilor de execuție din proiect, au controlul calității asigurat și eficientizează la maximum consumul de lemn. Montajul se face manual de cele mai multe ori dar sunt situații în care fermele au deschideri mari și se montează cu macara.


FERME DIN LEMN PENTRU ACOPERIȘURI ÎN 2 PANTE

Fermele din lemn pentru acoperișuri de tipul “două ape” au un design relativ simplu, având o formă triunghiulară cu o anumită configurație a zabrelelor din interior. Unul dintre avantajele acestui tip de structura îl reprezintă faptul că talpa inferioară a fermei va constitui tavanul ultimului etaj de sub șarpantă, eliminând astfel placă de beton armat, mai costisitoare. În funcție de configurația interioară a fermelor acestea sunt pretabile pentru o gama largă de acoperișuri din lemn: de la simple garaje la structuri din lemn cu deschideri foarte mari (30 m) pentru spații comerciale sau hale industriale.

Datorită configurației optimizate, fermele din lemn cu două pante (sau ferme standard) se dovedesc a fi o soluție foarte rapidă pentru acoperișurile simple din lemn în 2 ape. Producția și asamblarea fermelor prefabricate prefabricate cu conectori MiTek, în detrimentului unui acoperiș tradițional cu popi și căpriori, pot reduce timpul de execuție cu până la 50% și implicit costurile asociate cu manopera pe șantier. De asemenea, și costul acoperișului poate fi redus considerabil, dacă se optează pentru înlocuirea plăcii de beton pe care se sprijină fermele cu talpa acestora. 


FERME DIN LEMN PENTRU ACOPERIȘURI MONOPANTĂ

Utilitatea fermelor din lemn cu o singură  pantă se regaseste in cazul acoperisurilor in 3-4 ape, pentru case mai atipice, anexe, terase, garaje sau hale. Configuratia interioara a zabrelelor din lemn și deschiderea fermelor depinde de sarcinile pe care le preiau si de deschiderea acestora. Se pretează pentru mai multe întrebuințări, atât pentru construcții rezidențiale, cât și comerciale sau industriale.

Fermele monopantă prefabricate cu conectori MiTek sunt o soluție foarte bună din punct de vedere al timpului de execuție și al costului cu manopera în special pentru acoperișurile din lemn cu deschideri mari. În cazul unei șarpante industriale, soluția optimizată de prefabricate și asamblarea a fermelor de lemn reduc timpul de execuție cu peste 50% și scad semnificativ costurile proiectului, în comparație cu o soluție similară din metal sau beton. 


FERME DIN LEMN TIP ”FOARFECĂ” PENTRU EXTRA SPAȚIU

Acest tip de ferme din lemn sunt folosite cu precădere pentru a câștigă un extra-spațiu în interior în cazul mansardelor sau pentru spații cu o înălțime interioară insuficientă. Talpă inferioară (tavanul camerei) poate avea diverse forme: tavan înclinat, înclinat și drept sau chiar semi-curbură (cupolă). Se pretează pentru diverse tipuri de proiecte, de la case sau spații comerciale din lemn, până la hale și spații de depozitare unde este nevoie de mai mult spațiu pe înălțime. 

Producția și asamblarea fermelor tip foarfecă prefabricate cu conectori MiTek necesită foarte puțin timp în comparație cu un sistem clasic, unde de cele mai multe ori este neovoie și de un punct de sprijin în interior. Fermele din lemn tip foarfecă se sprijină pe pereții ultimului etaj și nu au nevoi de alt punct de sprijin în interiorul încăperii. 


FERME DIN LEMN PENTRU HALE DIN LEMN

Fermele din lemn pentru acest tip de structuri se evidențiază printr-o oferta tehnico-economică foarte avantajoasă în comparație cu structurile din metal, ajungând la un cost cu 20-30% mai mic. Deși pot avea forme mai complexe datorate sarcinilor preluate și a deschiderilor mari, fermele din lemn prefabricate cu conectori MiTek sunt ideale pentru construcții comerciale și industriale, precum hale de producție, hale de depozitare sau zootehnice, dar și saloane de evenimente. 

Kitul de ferme din lemn pentru hale pot avea deschideri de până la 25m în funcție de tipul de proiect, încărcări și mediul la care este expusă clădirea. Timpul de producție și asamblare sunt de asemenea foarte reduse iar calitatea și durabilitatea clădirii în timp este de necontestat. 


FERME DIN LEMN PENTRU PROIECTE ATIPICE

Calculul structural al fermelor din lemn pentru proiecte inginerești se face printr-un program de design si calcul specializat, folosind principiul grinzilor cu zăbrele din lemn permite realizarea oricărui design realizat de arhitectul dumneavoastră. Cu noi orice formă devine posibilă lăsând arhitectului libertatea de exprimare în spațiu și formă.


Fie că ești arhitect, constructor, dezvoltator, roofer sau beneficiarul final, putem să venim în sprijinul tău cu soluții optimizate de proiectare-producție-asamblare ferme din lemn pentru orice tip de acoperiș, cu scopul de a reduce consumul de material și timpul de execuție, dar și pentru a crește calitatea și durabilitatea acoperișului în timp. Cu cât proiectul este într-o fază mai incipientă, cu atât mai bine. Lasă-ne un mesaj și hai să lucrăm împreună!  


GRINZI CU ZABRELE DIN LEMN

Planșeele prefabricate din lemn sub formă de grinzi cu zăbrele din lemn și grinzi Posi-Strut reprezintă o soluție eficientă și performanță adaptabilă cu succes oricărui tip de structura: lemn, metal, zidărie sau beton. Avantajele tehnice pentru care clienții noștrii aleg această soluție sunt incontestabile:

- posibilitatea incorporării de utilități și instalații în planșeu: conducte de ape, cabluri electrice, țevi de încălzire, etc.;

- se potrivesc nu doar în cazul planșeelor dintre niveluri, ci și în cazul acoperișurilor tip terasă și terasă circulabilă;

- deschiderile mari (până la 7-8 m) elimina nevoia de pereți intermediari sub planșeu;

- comportare foarte bună la vibrații și zgomot între etaje. Suplimentar, recomandăm aplicarea unei șape de minim 5 cm pentru e preveni orice posibile zgomote nedorite;

- contribuie la rigiditatea structurală a clădirii prin contravanturiri suplimentare perpendicular pe axul grinzilor;

- sunt foarte ușor de instalat și manevrat. Montajul se poate face manual sau cu utilaj de ridicare pentru creșterea randamentului.

Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.