Executie amenajari gradini V & V EUROPLANT DESIGN

Executie amenajari gradini V & V EUROPLANT DESIGN

Contactează prestatorul
V & V EUROPLANT DESIGN
Va oferim servicii peisagistice de amenajari spatii verzi. Cu ajutorul personalului calificat pentru executarea gradinilor pe baza de proiect va realizam gradina visata ca sa va bucurati de natura chiar acasa.
 
De obicei sunt doua categorii de clienti care apeleaza la servicii de amenajari gradini si spatii verzi: cei care au terminat de construit casa si vor sa aiba o gradina frumos amenajata in loc de santier si cei care doresc reamenajarea gradinii din diferite motive: fie este una demult amenajata si nu-i mai place clientului, fie sa fi facut modificari in curte / gradina si necesite o reamenajare, sau din alte motive. In ambele cazuri sunt cativa pasi bine definiti care trebuie respectati. Din pacate in foarte multe cazuri de amenajari gradini se face gazonare dupa care proprietarii se hotaresc sa puna sistem de irigatii pentru gazon. Sistemul automat de irigatii trebuie instalat inainte de gazonare, astfel nu se strica gazonul deja insamantat in urma sapaturilor. Firma noastra este o firma amenajari gradini si spatii verzi oferind prestari servicii peisagistice.
 
 
Amenajare  gradini si curti
Daca aveti deja un proiect de amenajare, si sunteti nerabdator uitandu-va pe internet la gradini amenajate, se poate incepe faza de amenajare gradina. Primul lucru care se face este evacuarea pietrelor, deseurilor, molozului ramase in urma constructiilor sau altor lucrari in gradina si curte. Acest pas in lucrarile de amenajari gradini este foarte important deoarece bucati mai mari de piatra / beton pot rezulta arsuri in gazon sau la radacinile plantelor ornamentale. In cazul in care este nevoie, se face nivelarea terenului cu utilajele corespunzatoare sau manual in cazul in care nu este loc pentru utilaje. Daca terenul este in panta se pot face lucrarile de terasare gradini, ca se se castige suprafata utila pe teren.
 
Solul in gradina pentru gazon si plante ornamentale
Apelati la ajutorul specialistilor nostri ingineri peisagisti si ingineri horticultori pentru consultanta la amenajarea gradinii in privinta cu solul de care au nevoie plantele sau cel de care are nevoie gazonul. Este foarte important calitatea si tipul solului ca sa fie potrivit atat pentru plantele ornamentale, arbori, pomi fructiferi, cat si pentru gazon. Nerespectarea acestui aspect in lucrarile de amenajari gradini rezulta in cele mai multe cazuri dezvoltarea incetinita sau defectuoasa a plantelor si a gazonului sau in unele cazuri poate duce chiar la uscarea totala a gazonului sau plantelor.
 
Delimitarea spatiilor verzi in gradini amenajate
Delimitarea zonelor care urmeaza a fi gazonate de cele amenajatecu plante ornamentale, iazuri sau stancarii se poate face cu mai multe feluri de separator: gardulet din lemn tratat, cu borduri (cu sau fara intariri de beton), cu zid de sprijin pentru zone inaltate, cu separator din plastic (diferite feluri), cu pietris ornamental sau pur si simplu fara separator. Delimitarea acestor zone se face din mai multe motive: atat din punct de vedere estetic, cat si pentru a fi mai usor de tuns gazonul la marginea suprafetelor gazonate, ideea este una practica.
 
Iazuri de gradina, cascade ornamentale
Apa este simbolul vietii, asa ca amenajarea unui iaz de gradina, unui parau sau cascade ornamentale ofera in acelasi timp relaxare, dar si un plus de energie persoanelor aflate in gradina. Acesta este motivul pentru care in gradini japoneze nu lipsesc iazuri ornamentale sau macar o mica cascada ornamentala. Desigur este foarte importanta proiectarea gradinii in care construim iazuri de gradina inainte de lucrarile de amenajari gradini. Amplasarea acestuia si selectarea plantelor acvatice, dar si imprejurimea acestuia determina aspectul acestei zone din gradina, dar si sentimentele pe care le inspira.
 
Amenajari gradini japoneze
In cazul unor amenajari de gradini japoneze la proiectarea gradinii se respecta reguli bazate pe Feng Shui pentru a avea o gradina japoneza unde toate elementele (plante, apa, pietre, lumina, umbre) sunt in armonie totala, astfel incat proprietarul acesteia sa poata relaxa cat mai usor si eficient in acest loc.
 
Plantarea in spatii verzi
In cazul majoritatii plantelor ornamentale este recomandat sa fie plantate sau replantate toamna, insa acest lucru trebuie respectat fara exceptii numai in cazul plantelor in balot de pamant. Cele aflate in containere se pot planta aproape oricand, respectand necesitatile plantei respective. Folosirea cantitatii si tipului potrivit de turba maresc probabilitatea prinderii plantei.

3 imagini

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă serviciile de Executie amenajari gradini V & V EUROPLANT DESIGN
Contactează V & V EUROPLANT DESIGN și cere prețuri pentru proiectul tau.