Deck-uri pentru terase din lemn de esente cu densitate ridicata deckexpert.ro

Deck-uri pentru terase din lemn de esente cu densitate ridicata deckexpert.ro

Marca:
deckexpert.ro
Produs furnizat de:

DECKEXPERT.RO

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
deckexpert.ro

Deck pentru terasa IPE

Ipe-ul are proprietăți unice care îl fac o alegere ușoară și firească pentru orice proiect, fie rezidențial sau public.  Cunoscut și ca "Iron Wood", lemnul de ipe are o rezistență naturală la practic orice stres - trafic intens, atacuri ale insectelor, mucegaiuri, diverse ciuperci, agenți din mediul marin, foc, produse chimice etc.
Când vine vorba de utilizarea pentru realizarea de deck -uri pentru terasă lemnul de ipe este unul dintre cele mai stabile și durabile. Aspectul deosebit, ușurința în exploatare, finisarea extraordinară fac din ipe finisajul de referință pentru pardoseli de exterior.
Lamelele se prezintă în diverse tonuri de maro, de la brun-verzui la maro intens, cu inserții deschise și închise și cu o pulbere galbenă.
Laboratorul pentru Studii Forestiere al SUA a estimat durata de viață a lemnului din Ipé utilizat în mediu extern la peste 30 ani. Lucrările publice pietonale executate la Miami și Atlantic City, cu o vechime de peste 25 ani, stau mărturie în acest sens.
Lemnul de ipé are o rezistență la foc foarte înaltă, asemănătoare cu a betonului (conform National Fire Protection Association, Universitatea British Columbia), fiind lemnul cel mai utilizat în lume pentru pardoseli și placări exterioare.
Datorită densității și durității remarcabile lemnul de ipe este dificil de prelucrat și necesită unelte adecvate. Pregăurirea este necesară.
Aria de vegetație se întinde în America Centrală și de Sud (în special Brazilia, Columbia, Peru, Bolivia, Argentina, Paraguay, Suriname, Guyana).

Deck pentru terasa MASSARANDUBA

Pe lângă numele "principal", lemnul de  massaranduba este cunoscut și sub alte denumiri pitorești - Beef Wood, Bullet Wood, Brazilian Redwood. Culoarea grena intens și duritatea sunt principalele caracteristici ale acestui lemn.
Lamelele au culoare roșie-purpurie în tăietură proaspătă ce se transformă în tonuri maro-roșcate închise după expunerea la lumină. 
În general fibra lemnului este dreaptă (uneori întrepătrunsă), cu o culoare și o structură în general omogene, având o textură fină, câteodată cu benzi lucioase datorate fibrelor întrepătrunse.
La fel ca și alte specii sud-americane, massaranduba are o foarte bună rezistență la atacurile de insecte, mucegaiuri, ciuperci etc, precum și o rezistență la uzură apreciabilă. Aceste proprietăți, alături de un bun raport calitate-preț, îl fac o opțiune foarte apreciată pentru placarea teraselor exterioare.
Deck -ul pentru terasă din massaranduba este mai pretențios din punct de vedere al întreținerii în climatul din România. Fără o întreținere adecvată pot apărea fisuri la suprafața lamelelor mai pronunțate decât în cazul altor esențe asemănătoare.
Datorită densității ridicate este recomandată utilizarea unor scule de prelucrare de bună calitate, precum și pregăurirea lamelelor.  
Zonele de origine ale lemnului de massaranduba sunt nordul și centrul Americii de Sud (Brazilia, Guyana Franceză, Suriname, Venezuela, Columbia, Peru)


Deck pentru terasa GARAPA

Garapa este un lemn greu care prezintă o contracție liniară mică și o contracție volumetrică medie. Rezistența mecanică este ridicată. Este ușor de prelucrat datorită durității și a fibrei întrepătrunse.
Garapa este foarte rezistent la atacurile insectelor, a diverselor ciuperci sau a carilor și nu are nevoie de tratamente suplimantare pentru a îi crește durabilitatea. Uscarea lemnului de garapa este rapidă și uniformă. 
Culoare galben-citron în tăietură proaspătă care virează în tonuri maronii-calde odată cu expunerea la soare.
Fibra are orientare în general dreaptă, uneori întrepătrunsă. Garapa este un lemn cu o structură omogenă, cu o textură medie-fină. 
În tăietură proaspătă are un miros de migdale.
Proveniența este din America de Sud - Brazilia, Columbia, dar și din Amercica Centrală - Panama, Nicaragua, Costa Rica.


Deck pentru terasa CUMARU

Cumaru este un lemn greu care prezintă o contracție liniară mică și o contracție volumetrică medie. Rezistența mecanică este foarte ridicată. Este dificil de prelucrat datorită durității și a fibrei întrepătrunse.
Cumaru este foarte rezistent la atacurile insectelor, a diverselor ciuperci sau a carilor și nu are nevoie de tratamente suplimantare pentru a îi crește durabilitatea. Uscarea lemnului de cumaru este rapidă și uniformă. 
Culoarea este în tonuri de castaniu roșcat ce merg până la castaniu închis, cu irizații galben-aurii bine conturate. Fibra lemnului de cumaru este amestecată - atât dreaptă, cât și interpătrunsă. Prezintă un miros specific.
Pentru prelucrare se recomandă pregăurire și scule de tăiere diamantate. Cumaru are o rezistență naturală la foc încadrată în clasa A, asemeni metalului și betonului.
Proveniența este din America de Sud - Brazilia, Columbia, dar și din Amercica Centrală - Panama, Nicaragua, Costa Rica.

24 imagini

6 Documentatii tehnice
Vezi toate

Lemn exotic pentru decking
Fisa tehnica
3 p | RO
Instructiuni montaj decking
Instructiuni montaj, utilizare
3 p | RO

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Deck-uri pentru terase din lemn de esente cu densitate ridicata deckexpert.ro
Contactează DECKEXPERT.RO și cere prețuri pentru proiectul tau.