Case prefabricate pe structura din lemn MIRADEX

Case prefabricate pe structura din lemn MIRADEX

Marca:
MIRADEX
Produs furnizat de:

MIRADEX

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
MIRADEX
 
AVANTAJELE UNEI CASE DIN LEMN
Casele pe structură de lemn în sistem timberframe au numeroase avantaje când vine vorba de rapiditate în execuție, eficiență energetică și standardul nZEB, însă poate cel mai important este materialul în sine. Lemul este o resursă regenerabilă în natură și disponibilă necontenit, atunci când este exploatată responsabil. Ca material de construcție, oferă numeroase avantaje în comparație cu sistemele clasice, printre care:
- Flexibilitatea în proiectare, producție, transport și execuție, fiind realizat cu ușurință în sistem prefabricat; ​
- Greutate mult mai redusă față de metal și zidărie, fapt care reduce considerabil costurile cu fundația; ​
- Rezistență sporită la cutremur datorită elasticității lemnului și a greutății reduse; ​
- Scade semnificativ timpul de construcție al unei case, prin tehnologia de prefabricare;
- Material natural cu amprentă negativă de carbon, absorbind prin fotosinteză CO2 din atmosferă; ​
- Contribuie la calitatea mediului interior și per total la sănătatea ocupanților pe termen lung; ​
- Rezistență termică bună ce contribuie eficiența energetică a clădirii; ​
- Durată de viață de sute de ani, dacă este utilizat corect într-o construcție;
 
DEZAVANTAJELE UNEI CASE DIN LEMN
Spre deosebire de construcțiile tradiționale din zidărie și beton, o casă din lemn are nevoie de mai multă atenție în etapa de proiectare, pentru că sunt unele detalii foarte importante care trebuie respectate, precum: controlul umiditații din interior către exterior, trecerile și străpungerile instalațiilor prin pereți, compartimentări și deschideri, criteriile necesare atingerii țintelor nZEB (nearly Zero Energy Building).
 
De asemenea, o casă din lemn necesită un buget mai consistent în avans și nu poate fi făcută pe etape decalate, pentru că din momentul în care a început costrucția, e necesar ca aceasta să fie închisă pe exteriori și protejată de intemperii: învelitoare, ferestre și fațadă. 
Un alt dezavantaj al caselor din lemn este legată de percepția generală despre lemn, ca materiale organic care putrezește, arde și este atacat de carii. Toate aceste impedimente pot fi rezolvate cu atenție la detalii. Lemnul trebuie să fie uscat înainte de a fi pus în operă, tratat antifungic, antiseptic, ignifug și cu protecție la umiditate.
 
CE PRESUPUNE O CASĂ DIN LEMN

 
ETAPELE CONSTRUCȚIEI UNEI CASE DIN LEMN
1. PROIECTARE - Fiecare casă din lemn este realizată conform proiectului tehnic, pe care îl putem realiza noi conform standardelor de eficiență energetică și confort în vigoare.
2. PRODUCȚIE - Realizată conform proiectului adaptat pe tehnologia de prefabricare pe structură timberframe.
3. TRANSPORT - Se face pe uscat, în TIR-uri, structura casei fiind optimizată pentru transport.
4. ASAMBLARE - Simplu, sigur și eficient, cu macara și personal specializat.
 
TIPURI DE CASE DIN LEMN
Casele din lemn pe care le construim respectă toate normele naționale și europene de siguranță, eficiență energetică și confort, fiind prefabricate în hală în condiții optime de siguranță și controlul calității. În funcție de cerințele beneficiarului sau a proiectantului general, putem realiza următoarele tipuri de case pe structură de lemn în sistem timberframe:

KIT CASĂ DIN LEMN ÎN SISTEM TIMBERFRAME

Timberframe este cel mai eficient sistem constructiv din lemn, desinat locuințelor unifamiliale dar nu numai.

Kitul de casă din lemn în sistem timberframe este practic echivalentul ”la roșu” al unei case din lemn. Conține doar structura de lemn, placările exterioare și accesoriile de montaj. Structura de lemn este formată din pereți exteriori și interiori, planșeu din grinzi Posi-Strut și acoperiș din ferme din lemn.


CE LEMN FOLOSIM ÎN KITUL TIMBERFRAME
Cel mai important element din kitul de casă timberframe este lemnul. Folosim lemn de rășinoase (brad, molid sau pin), uscat și rindeluit pe toate cele 4 laturi, umiditate maximă 17%, clasa de reistență C24. După ce este debitat conform proiectului, lemnul este tratat prin imersie într-o soluție 4 în 1 cu următoarele roluri: antifugic, antiseptic, ignifug și cu protecție la umiditate. Ulterior, începe producția elementelor structurale: pereți prefabricați, grinzi Posi și ferme din lemn.
Structurile pe care le producem, fie că sunt pereți, grinzi sau ferme, sunt însoțite de un certificat de conformitate al producției în fabrică, în baza standardului EN14250. De asemnea, restul materialelor necesare precum placajele sunt însoțite de fișe tehnice și declarații de conformitate. Astel, putem oferi o garanție de 15 ani pentru structura de lemn. 
 
UNDE CONSTRUIM KITURI CASE DIN LEMN
Lucrând în sistem prefabricat, distanța nu mai este o problemă. Fabrica noastră este poziționată strategic în centrul țării (în orașul Brezoi) și putem livra oriunde în țară. Pereții prefabricați, grinzile de planșeu și fermele din lemn se încarcă în camion (1 sau mai multe TIR-uri) și se livrează în șantier. Montajul kiturilor se poate face manual sau mecanizat, cu utilaj de ridiare. Dacă se montează manual, pereții sunt dimensionați la 2,5m lungime.
Mai mult decât atât, sistemul constructiv este foarte versatil și poate fi asamblat ca un joc de lego. Astel, o echip de montaj formată din 4 oameni poate monta o casă de 150mp pe două niveluri în mai puțin de o săptămână. În plus, punem la dispoziție planuri detaliate de montaj pentru cei care vor să monteze în regie proprie. 

CASĂ MODULARĂ NIDUS

Casa modulară naturală NIDUS este un concept inovator ce îmbină tehnologia de prefabricare cu materialele ecologice și principiile unei case pasive. Rezultă o casă modulară prefabricată la cheie.  

EFICIENTĂ ENERGETICo casă eco pasivă, cu costuri minime de întreținere și mentenanță
DESIGN INOVATOR - design contemporan și eficient, în conformitate cu standardele europene de calitate.
MATERIALE NATURALE - o casă ecologică cu paie și alte materiale locale, prietenoase cu mediul
CASĂ MODULARĂ - o casă modulară din lemn, din module cu funcțiuni diferite
PREFABRICATĂ - o casă prefabricată la cheie ce se asamblează rapid, sigur și eficient
CONFIGURABILĂ - o poți configura pe module în funcție de nevoile și preferințele tale
UPGRADABILĂ - ulterior îi poți adauga alte module sau funcțiuni precum terase sau garaj
ACCESIBILĂ FINANCIAR -  optimizat pentru fiecare etapă a proiectului

CASE nZEB DIN LEMN

nZEB vine de la ”nearly Zero Energy Building” și este parte din Directiva 2010/31/UE („Directiva privind performanța energetică a clădirilor” sau „EPBD”). Potrivit Legii nr. 372/2005 și republicată în 2020 privind performanţa energetică a clădirilor, ”clădirea cu consum de energie aproape egal cu zero este clădirea cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi este acoperit, în cea mai mare măsură, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.” 

Practic, începând cu 1 ianuarie 2021, toate clădirile noi trebuie să îndeplinească acest standard pentru a fi recepționate. Cum proiectăm și construim la standard nZEB? Urmând principiile unei case pasive.
 
O casă pasivă are o performanță termică superioară și care consumă foarte puțină energie pentru încălzire și climatizare. Este un standard  foarte strict și are în vedere optimizarea la maxim a necesarului termic al unei clădiri, prin metode și tehnici simple dar riguroase. Pentru ca o casă să fie pasivă, ea trebuie să îndeplinească un criteriu foarte important (printre altele), și anume consumul anual de energie pentru încălzire nu trebuie să depășească 15 kWh/m2/an sau sarcina termică maximă să fie mai mică 10 W/m2. 
În cazul standardului nZEB, conform metogologiei de calcul MC-001/2021, limita maxima a necesarului de energie primară variază în funcție de zonele climatice, între 110-141,2 kWh/m2*an iar minim 30% din energie trebuie să provină din surse regenerabile produse local sau pe o rază de 30 km de coordonatele GPS ale clădirii. 
CASE nZEB ÎN SISTEM TIMBERFRAME
Este un sistem constructiv foarte versatil cu numeroase avantaje. În primul rând lemnul este un material natural, rezistent, durabil și are o conductivitate termică foarte mică comparativ cu restul materialelor structurale. În al doilea rând, în sistemul constructiv timberframe, pereții exteriori portanți sunt prefabricați și conțin izolație termică suficientă și au o grosime relativ mică, rezultând astfel mai multă suprafață utilă.
 
OBȚINE O COTAȚIE DE PREȚ PENTRU PROIECTUL TĂU DE CASĂ PE STRUCTURĂ DE LEMN
 
Ai un proiect
Trimite-l să-l analizăm și vom face o cotație de preț. Mai mult, putem propune soluții tehnico-economice pentru a eficientiza producția în fabrică și ulterior montajul.

Ești la stadiu de idee
Ia legătura cu noi și hai să vorbim. Avem în spate un portofoliu generos și diversificat de proiecte, dar și o rețea de parteneri cu care putem realiza cu succes un proiect.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.