Andezit pentru placari exterioare STONE AGE

Andezit pentru placari exterioare STONE AGE

Marca:
STONE AGE
Produs furnizat de:

STONE AGE

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
STONE AGE
Andezitul este unul dintre cele mai dure si mai rezistente materiale din domeniul pietrei naturale, cu o rezistenta deosebit de ridicata la intemperii (inghet – dezghet). Blocurile de andezit au o absorbtie aproape inexistenta de apa (de aprox 0,1-0.3% !!! – comparativ cu 0.1-0.8% la granite, pana la 3-4% la calcare si alte materiale). Produsele din andezit au un aspect foarte modern, elegant si robust. Folosit pe scara larga in proiecte de interes public, in ultimul timp andezitul a inceput sa prinda tot mai mult teren si in zona rezidentialului. Exploatarea blocurilor brute  se face din cariera proprie, iar taierea, fasonarea si prelucrarea materialului finit se realizeaza in fabrica proprie din Cluj-Napoca, jud Cluj. 

Placaje din andezit tip „pasi de pisica”

Placaje din andezit tip „pasi de pisica”, de dimensiuni variate, grosimi minim 4-5 cm. Denumirea vine de la modul de punere in opera, adica direct pe pamant, fara a fi neaparat necesar un strat suport de beton in prealabil. In principiu, pavajele tip pasi de pisica din andezit se debiteaza tocmai din acest motiv la grosimi mai mari (uzual 5-7 cm), si se aseaza doar pe un strat de nisip compactat, cu rosturi suficient de mari intre placi, pentru a preveni formarea noroiului in jurul lor si pentru a facilita drenarea apei. Prin utilizarea acestor pavele tip pasi de pisica din andezit, nu va sufocati gradina sau curtea cu betoane inutile, va puteti crea propriul design al aleilor oricat de intortocheat ar fi acesta, si puteti ajunge in orice colt al curtii sau gradinii cu usurinta. Avand in vedere ca andezitul nu are aproape deloc absorbtie de apa, aceste dale tip pasi de pisica au o durata de viata practic nelimitata si se integreaza perfect in iarba sau gazonul dvs, bucurandu-va privirea de fiecare data cand va plimbati prin curte, in „pasi de pisica” :).

Se pot debita la absolut orice dimensiuni si grosimi, dar, pentru a putea fi si manevrati usor la montaj, si pentru a nu incarca inutil peisajul, uzual pavelele tip pasi de pisica din andezit se debiteaza la lungimi aproximative de 100-120 cm, cu latimi de 25-30 de cm si grosimi neaparat peste 5 cm, pentru a putea fi suficient de rezistenti in cazul in care stau doua sau mai multe persoane simultan pe o astfel de placa. Finisajul recomandat pentru delele pasi de pisica din andezit este fiamat, astfel incat sa se previna alunecarea , iar drenarea foarte buna in jurul lor prin nisipul pe care sunt asezate face ca aspectul curtii sau gradinii dvs sa fie in permanenta unul curat, ingrijit, de un verde crud, fara noroi.

Crazy paving andezit

Crazy paving andezit este un produs foarte popular si foarte apreciat de clientii nostri, deoarece imbina caracteristicile excelente de rezistenta la intemperii ale andezitului, cu afordabilitatea data de un pret foarte, foarte mic, ce rezulta, in primul rand din modalitatea de productie. Crazy paving andezit „se produce” din: capetele placajelor regulate, din placi de andezit dimensionate sparte prin manipulare ori debitare, din comenzi excedentare sau gresite, pe scurt, din tot ce producem noi si nu poate fi  incadrat la alte categorii de placaje regulate. Prin urmare, spre deosebire de placajele „din piatra de cariera” (unde grosimile variaza foarte mult, 4-5 cm, iar suprafetele nu sunt plane, ci ondulate natural), in cazul acestui crazy paving andezit al nostru grosimile vor fi foarte apropiate, cu diferente de ordinul milimetrilor, maxim 1 cm (din sortare se pot elimina aproape total aceste diferente), iar suprafetele vor fi intotdeauna taiate perfect cu discul. Marimea placilor variaza, insa intotdeauna sortam proportii suficiente de placi mari vs placi marunte astfel incat dvs sa puteti face design-uri cat mai nebunesti cu putinta, mai ales ca il puteti combina cu forme regulate, dreptunghiulare, de aceeasi culoare ori de culoare contrastanta (vratza, de exemplu). 

Crazy paving andezit se foloseste absolut in toate locurile unde s-ar putea cineva gandi sa foloseasca piatra naturala: il putem folosi la placare alei cu piatra naturala, placare curte cu piatra naturala, placare terase cu piatra naturala,  la placare garduri, placari exterioare de orice fel, placari socluri cu piatra naturala. Ba chiar se pot face trepte placate cu crazy paving andezit sau se pot „construi” inclusiv seminee placate cu crazy paving andezit. Imaginatia dvs este limita. 

Avand in vedere destinatia si modalitatea de ambalare a acestui produs, vanzarea se face doar la palet (25-30 de m2) sau multiplu de palet.

Pavaje andezit

Dimensiuni disponibile:

- Lungime 30, 60, LL, Personalizata

- Latime 15, 25, 30, 35, 40

- Grosime 5, 6, 7, 8, 9, 10

Placaj andezit

Ca si caracteristici, andezitul este similar granitului, principala sa calitate fiind rezistenta extrem de buna la intemperii, absorbtia de apa practic inexistenta facandu-l aproape imposibil de distrus in timp. Produsul cel mai debitat din blocuri de andezit este reprezentat de placaje andezit. Acestea se folosesc in principal in exterior datorita caracteristicilor de care aminteam mai sus, dar aspectul lor gri , modern, le face deopotriva o alegere excelenta si pentru interioarele moderniste, office, corporate type. Putem folosi placaje andezit la placarea teraselor interioare sau exterioare, la placarea aleilor din curte sau gradina, la placarea gardurilor, la placarea garajelor sau a rampelor. Tot placaje andezit vom instala si pe trotuare, trepte de acces interioare sau exterioare ori in curte instalate direct pe iarba sau gazon (vezi placaje andezit tip „pasi de pisica”).  Daca vorbim de un trafic mai greu, cu acces auto, vom mari grosimea la peste 5 cm si vom micsora lungimea si latimea, dar tot placaje andezit vom folosi (vezi pavaje andezit).

Grosimile uzuale la placaje andezit sunt de 2 cm, pe lungimi libere si latimi de 30 cm, insa noi putem produce la orice alte dimensiuni. Uzual pentru trafic pietonal, se folosesc grosimi de la 1.5 cm pana la 3, maxim 4 cm. In cazul unor cerinte mai mari de trafic, ori daca dorim sa le instalam direct pe pamant/nisip/sapa fara a mai turna betoane, vom folosi placaje andezit cu grosimi de 5-8 cm.


In ceea ce priveste finisajul suprafetei, placajele din andezit pot fi:

- fiamate („arse” cu flacara cu oxigen/propan) pentru o suprafata rugoasa, puternic antiderapanta.
- periate cu perii diamantate – reprezinta o alternativa in special la interior, fiind foarte aspectuoase ca si design. Tot cu aspect periat se fac si glafurile, capacele de gard ori treptele de interior.
- fiamate + periate – in czaul in care se doreste un aspect rugos, dar in acelasi timp putin lucios.


Piatra cubica regulata, toate fetele taiate

Piatra cubica regulata, cu toate fetele taiate, este un produs recent introdus in gama noastra. Aceasta piatra cubica regulata se poate debita din andezit, granit sau Vratza, si presupune ca toate fetele (6 fete) sa fie debitate pe masinile de taiat. Datorita acestui procedeu de productie, piatra cubica regulata are tolerante dimensionale mult mai mici fata de piatra cubica normala, iar aspectul este mult mai regulat, mai ordonat, prin urmare, si expresivitatea amenajarilor cu acest tip de piatra cubica regulata este crescuta. Se poate pune in opera atat prin procedeul clasic de montaj a pietrei cubice, adica in nisip sau sapa semiuscata, cat si prin lipire cu adeziv de piatra naturala pe un substrat de beton deja existent. In ceea ce priveste rosturile, piatra cubica regulata, cu toate fețele tăiate se poate monta cu rosturi mici, de cativa milimetri, ori cu rosturi mai proeminente, de pana la 1 centimetru. Ca si finisaj suprafete, se poate opta doar pentru varianta simpla, doar taiata, adica asa cum iese din taietura discurilor, ori se poate merge si pe varianta unei fețe fiamate, antiderapante, cu o aderenta crescuta.

Ca si dimensiuni, se pot executa aproape orice lungimi, latimi si grosimi. Variantele uzuale debitate de noi pentru aceasta piatra cubica regulata, toate fetele taiate sunt de 10*10*10 cm, 10*10*6 cm, 6*6*6 cm, insa limitarile tehnice nu prea exista, ci doar cele imaginative. Se pot produce atat forme „cubice”, patratoase, cat si alte forme dreptungiulare, pe dimensiuni diferite. La alegerea grosmilor este recomandat a se tine seama si de atratul suport, de instalarea dorita, precum si de tipul de trafic la care va fi supusa. In cazul traficului usor, pietonal, se poate merge cu grosimi de 3-6 cm, pe cand la traficul auto recomandam grosimi de 8-10 cm.

Ambalarea si livrarea acestui tip de produs – piatra cubica regulata, cu toate fetele taiate se face la palet, nu in big-bags ca si in cazul celorlalte tipuri de piatra cubica.


Piatra cubica

Piatra cubica este folosita din cele mai vechi timpuri, fiind printre primele forme de prelucrare a pietrei naturale. In trecut, piatra cubica se producea exclusiv manual, fiecare bucata fiind luata in mana de cioplitor, sparta in bucati mai mici si cioplita cu ciocanul pana la „cubul” necesar, ori, pana cel putin avea o „fata de montaj”. In prezent, in fabrica noastra de piatra naturala, noi folosim inca partial aceasta metoda, desi la o scara mai redusa, si mai mult ca si finisaj final. Asta nu inseamna insa ca, la cerere, nu putem executa comenzi doar manual, pentru un aspect „vintage”.
 
Procedeul de productie actual implica debitarea unor fasii de latimea dorita (de ex 8 cm, in cazul pietrei cubice de 8*8*8 cm), dupa care aceste fasii de rup in bucati de dimensiunile dorite la masini de rupt piatra cubica hidraulice, de minim 30 tone forta, rezultand produsul final. In cazul în care, din varii motive, piatra nu se rupe perfect si nu are aspect „cubic” si „fata de montaj”, se apeleaza la tehnica „epocii de piatra (nu degeaba ne numim Stoneage), adica se ia ciocanul si se ciopleste manual piatra cubica pana la perfectiune.

Borduri andezit

Dimensiuni:

- Lungime (cm): 50, LL (Lungime libera)

- Latime (cm): 7, 10, 12, 15, 20, 25

- Inaltime (cm): 7, 10, 15, 20

- Finisaj muchie: Drept, Bizot, Semibaston

- Finisaj fete: Doar taiat, Fiamat


Borduri mici andezit

Se pot folosi in absolut orice amenajare exterioara: la delimitarea aleilor in gradina, la delimitarea suprafetelor pavate cu piatra cubica ori cu placaje andezit, la „construirea” de trepte din borduri mici andezit si piatra cubica, de exemplu, la delimitarea trotuarelor (stradale ori in jurul casei). Se mai pot folosi cu succes impreuna cu pavaje andezit de grosime mai mare (5-6 cm) pentru a pava curti sau parcari pentru masini de trafic mediu spre mare. Practic, oriunde aveti nevoie de niste delimitari elegante si rezistente, puteti folosi aceste borduri mici andezit. Avand in vedere ca andezitul este o roca vulcanica, cu absorbtie aproape inexistenta de apa (0.1 – 0.3%), aceste borduri mici andezit vor avea o rezistenta in timp foarte, foarte indelungata, cu mult peste cei 5 ani de garantie pe care vi-i oferim. Iar faptul ca este un produs 100% romanesc, de la blocurile de piatra brute, pana la productie si livrare, nu poate decat sa ajute in decizia de a-l folosi in amenajarile dvs. Mai ales datorita faptului ca poate fi debitat rapid la orice alte dimensiuni si forme, conform dorintei dvs.

Totodata, aceste borduri mici andezit se mai pot folosi si in zona de infrastructura urbana, la reamenajarea centrelor vechi ale oraselor, la delimitarea trotuarelor si/sau a strazilor mai mici cu trafic auto mai putin intens. Am folosit aceste borduri mici andezit si la amenajarea parcurilor, a aleilor sau a suprafetelor verzi. Tot borduri am folosit si la delimitarea rondourilor de flori sau a copacilor plantati pe trotuare sau in alte zone unde se impunea acest lucru. 

Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.