poza profil

Asociația QETICS

B-dul. Expoziției nr. 1 (K), EXPO1 Business Center, et. 6, camera 609, Bucuresti, sector 1


Relatii clienti:

Asociația QETICS

Grupul pentru calitatea sistemelor de termoizolaţie ‘’ETICS’’ - QETICS a luat fiinţa prin activitatea unui grup de iniţiativă, cuprinzând specialişti din cadrul celor mai importante companii producătoare de sisteme de termoizolaţie ETICS din România.

 

Asociația QETICS, este asemănătoare asociaţiilor de profesionişti din domeniu înființate în: Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia, Spania sau Turcia, împreună cu care este membră activă în EAE (European Association for ETICS) - Asociația Europeană pentru ETICS.

 

Din cadrul QETICS fac parte liderii pieţei de sisteme integrate termoizolante ETICS, precum Baumit, Caparol, Den Braven, Henkel, Knauf Insulation, Lasselsberger Knauf, Rockwool, împreună cu liderul în piaţa accesoriilor de fixare, Ejot.

 

Specificațiile, elaborate de către grupul de lucru, se bazează pe o experiență europeană în domeniul lucrărilor de termoizolație, de peste de 50 ani, precum și pe mai multe zeci de milioane de m2 de sisteme integrate ETICS, aplicate pe clădiri din România.

 

Scopul QETICS

- Promovarea sistemelor integrate termoizolante de exterior ETICS, verificate și testate la fațade de clădiri noi și/sau la fațade de clădiri vechi, reabilitate.

- Promovarea cursurilor de perfecționare pentru asigurarea calității.

- Stabilirea unor criterii minime de performanță pentru clădiri nZEB.

- Stabilirea de criterii și reguli pentru punerea în operă a acestor sisteme pe piaţa din România

 

Obiective și acțiuni QETICS

- Promovarea noului Ghid 2017 și a noului website QETICS.

- Respectarea criteriilor minime de performanță pentru sistemele „ETICS”.

- Promovarea protecției termice a clădirilor cu sisteme „ETICS”.

- Promovarea dezvoltării și creșterii siguranței tehnologiilor de producție și montaj.

- Promovarea unor programe de formare pentru specialiști și nonspecialiști.

- Promovarea unui înalt standard calitativ adoptat de către firmele membre.

- Dezvoltarea colaborării cu asociațiile profesionale, cu organismele de stat locale și/sau centrale implicate în activități de reabilitare termică, cu antreprenoriatul imobiliar, cu investitorii și/sau cu beneficiarii lucrărilor de aplicare a sistemelor integrate ETICS, prin noi modele parteneriale.

- Organizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii actualelor reglementări.

- Promovarea acțiunilor întreprinse și/sau a sistemelor integrate aparținând fiecărui membru al asociației.

- Promovarea de acțiuni de pregătire a pieței, în cadrul cluster-ului Pro nZEB al cărui membru este, pentru trecerea la clădirile cu consum energetic aproape zero, denumite generic „clădiri nZEB”.

- Dezvoltarea colaborării cu EAE (European Association for ETICS) pentru îmbunătățirea noilor reglementări europene în curs de elaborare și/sau de apariție.