Unde sunt marii designeri si marile firme de tehnologie verde cu o maree de solutii si gadjeturi solare ??? Nu le aduc bani, ca gadjeturile it ???

Discuţie pornită la articolul:
Unde sunt marii designeri si marile firme de tehnologie verde cu o maree de solutii si gadjeturi solare ??? Nu le aduc bani, ca gadjeturile it ???
Au si acelea rostul lor si, ba da, le aduc bani. Multi oameni prefera tehnologia si nu si-ar tine alimentele in vase ceramice, ei or sa cumpere o combina frigorifica, mai ales ca e destul de accesibila pentru o tara "civilizata" ca a noastra. Si pentru aceste aparate electrocasnice este nevoie de energii alternative. Dar materialul de fata e interesant ca idee si merita intr-adevar sa ne gandim cum s-au descurcat oamenii pe cand nu exista electricitate, nu?
NU deviati comentariul spre electrocasnice. Nimeni nu le contesta si nu se pot numi gadjeturi ! E vorba despre obiectele IT foarte scumpe ptr. consumatori, care devin semi-sclavi ai internetului si pierd treptat din vedere esentialul din relatiile inter-umane !! Pe de alta parte, nu cred ca atunci cind electricitatea (care exista de la Facerea Lumii !!!) nu era inca accesibila comercial, oamenii foloseau chestii ca alea din foto !! Am vazut in filme pe YouTube lucruri si aplicatii solare destul de interesante pt. lumea a treia (din care inca facem parte...), si poate e chiar interesant sa fim pregatiti si pentru vremea cind vom avea saptamini de zile fara curent electric, nu vom mai fi in stare sa platim iarna utilitatile, vom fi condusi de maimute mai inepte decit cele din ultimii 20 de ani, etc.
Haha, da, suna destul de apocaliptic, dar din pacate e adevarata treaba cu facturile la utilitati. De aceea am si cautat idei ca acestea. Nu aveam intentia sa deviem, dar nu intelegeam unde bateti cu intrebarea, mai ales ca practic sustineti ideea din articol. Va mai asteptam cu alte sugestii de asa ceva, mai ales daca aveti experienta cu ele si ati si pus in practica solutii, ca sa afle si alte persoane obisnuite cum ar putea sa se descurce.
Solutii tehnologice se ofera contra-cost, mai ales cind industria autohtona nu e in stare sa le introduca in fabricatie. Probabil cunoasteti cite medalii de aur iau proiectantii romani la saloanele Geneva, si nici una nu se aplica in Romania !! In practica curenta, utilizez solutiile fundamentale, cunoscute inca de Hippodamos din Milet, de orientare a constructiilor dupa punctele cardinale, ceea ce ajuta imens beneficiarii, chiar cind nu-si dau seama singuri !!