Suport de perete pentru ustensile de bucatarie

As vrea sa fixez pe perete in bucatarie un 'cuier' pentru ustensilele de bucatarie cu coada lunga si nu stiu exact cum sa fac fara sa sparg faianta. Am un cuier metalic care poate fi fixat cu doua suruburi, intrebarea este: daca dau doua gauri cu bormasina in placile de faianta exista riscul sa se crape? Pana acum am avut un suport de plastic lipit de perete cu banda autoadeziva insa pentru ca s-a tot dezlipit vreau sa il inlocuiesc cu unul care sa fie fixat cum trebuie. Suportul arata aproximativ la fel ca suportul din fotografia atasata
Daca bormasina este de calitate si utilizatorul meserias, teoretic nu exista riscul sa se crape. Bineinteles, conteaza si calitatea placilor, vechimea etc. Daca suruburile sunt mici si rostul dintre placi e ceva mai mare puteti incerca sa dati gaurile intre placi, astfel reducand riscul de a se crapa. In concluzie, nu risti nu castigi!
Ba sigur ca se poate crapa, ba chiar e riscul destul de mare daca nu ati mai facut asta. E importanta nu doar masina de gaurit, ci si burghiul. Aceste burghie sunt de forme variate si pentru diverse intrebuintari (avem un articol pus pe site despre varfuri de burghie, il aveti in attach). Pentru placile de faianta trebuie folosit un burghiu pentru beton (gasiti poza cu el in articol) de diametru cat mai mic, adaptat si la dimensiunea diblurilor pe care le veti folosi. Masina trebuie data pe cea mai mica viteza si fara rotopercutor.
Multumesc frumos pentru sfaturi, am tinut cont de ceea ce mi-ati spus si nu am avut parte de incidente neplacute.