Sunt obligat sa fac gardul impreuna cu vecinii?

Buna ziua! as dori sa stiu daca prin lege, vecinii mei ma pot obliga sa fac gardul impreuna cu ei eu avand gardul facut deja din lemn.
Buna ziua, Daca construiti un gard pe granita dintre cele 2 proprietati va trebuie acordul vecinului. 1.Daca vecinul doreste sa isi faca gard pe proprietatea lui (nu pe granita) nu va poate obliga cu nimic sa contribuiti la constructia acestuia. 2.Daca vecinul doreste sa faca gardul pe granita atunci trebuie sa va ceara acordul ,iar daca sunteti de acord,va trebui sa suportati 1/2 din cheltuieli.Puteti sa nu fiti de acord si atunci va trebui sa-si faca gardul pe proprietatea lui. 3.Gardul dvs este pe proprietatea dvs? sau pe granita ?Pentru ca aceleasi drepturi si obligatii se aplica si pentru dvs. Cu stima.
Buna! gardul este facut din lemn pe proprietatea mea iar ei au venit cu propunerea sa las din partea mea 20cm fiindca il fac ei fara sa platesc nimic cu conditia sa refuz 20cm din partea mea ,eu daca refuz ei ma pot obliga sa fac asa ceva? fiindca ei vor gard din beton si al meu nu le place! prin lege ma poate obliga sa fac gardul impreuna cu ei fara sa mai renunt la cei 20 cm?
Buna , Nu va pot obliga sa faceti asa ceva .Aveti gardul pe proprietatea dvs.,sa-si faca si vecinii gardul de beton de la hotar catre proprietatea lor si astfel fiecare are gardul care il doreste.
Buna , Nu va pot obliga sa faceti asa ceva .Aveti gardul pe proprietatea dvs.,sa-si faca si vecinii gardul de beton de la hotar catre proprietatea lor si astfel fiecare are gardul care il doreste.
buna! va multumesc frumos ptr. raspuns ,spunea cineva ca exista lege de anul trecut ca sunt obligata sa fac gardul cu vecinii daca nu le place gardul meu sau sa ma inteleg cu ei,va multumesc!
Nu am auzit de o astfel de lege...oricum dupa cum suna pare o ingradire a drepturilor si libertatii persoanei aceasta obligatie.Daca stiti care anume lege nr. etc...as fi interesata sa o studiez.Dati-mi un link cu comentariul respectiv.O zi buna.
buna! nu stiu de nici o lege mi-a spus un coleg de servici,am crezut ca poate stiati dvs. Va multumesc frumos!
Lucru în România