Salutare! Am un Zanussi FAE625 (600 rpm). Spala normal si la un moment dat a inceput sa baraie si nu mai facea absolut nicio miscare. Am oprit-o si am...

Salutare! Am un Zanussi FAE625 (600 rpm). Spala normal si la un moment dat a inceput sa baraie si nu mai facea absolut nicio miscare. Am oprit-o si am repornit-o. Aceeasi poveste, a mers pana la un moment dat si apoi iar a inceput sa baraie si nu mai facea absolut nimic. Am demontat masina, am scos programatorul electronic (este un AEG, are codul W1D00109) si am gasit pe el un transformator mititel afumat rau. Am reusit sa gasesc un alt programator, i s-a rescris softul, l-am montat si masina face la fel, in sensul ca iar a spalat cam 25 minute dupa care s-a oprisc brusc si a inceput sa baraie. Mentionez ca masina incalzeste apa, am evacuat apa manual si era calda. Am oprit-o repede, dar mi-am dat seama ca se auzea baraitul de pe la pompa de evacuare. Am demontat pompa de evacuare, e un ASKOLL 290590 de 30W si am alimentat-o la 220V. Stupoare: cand merge, cand nu merge si bazaie rau. Concluzia trasa de mine: trebuie inlocuita pompa de evacuare. INTREBARI: 1. este posibil ca din cauza faptului ca am lasat-o sa "bazaie" cam mult prima data cand s-a blocat sa se fi ars programatorul (din cauza blocarii pompei)? 2. acum, ca am montat noul programator si a functionat cu pompa de evacuare cu probleme, cand schimb pompa (maine sper sa o schimb) o sa trebuiasca rescris softul programatorului sau este in regula asa? P.S. - nu mai vreau sa mai cumpar inca un programator.
1.Programatorul nu e ars,acea bobina arata afumata la toate masinile datorita functionarii cu un camp magnetic ridicat,deci programatorul dvs. e bun. 2.Indiferent cate piese se ard pe placa sau in masina softul nu are de suferit. 3Pompa de evacuare are uzura foarte mare si din cauza asta se descentreaza si se blocheaza. Concluzia este ca dupa schimbarea pompei oricare dintre programatoare le puneti masina va merge bine. Succes.
Lucru în România