Salutare, Am un Ariston AQXL 109 EU (TIP AQ2005TRF), S/N (612041476 * 80395590130) la care am urmatoarea problema: - Atunci cand selectez programul...

Salutare, Am un Ariston AQXL 109 EU (TIP AQ2005TRF), S/N (612041476 * 80395590130) la care am urmatoarea problema: - Atunci cand selectez programul de rufe colorate (cel de 40grade), masina nu mai vrea sa faca nimic. In momentul in care selectez oricare alt program, aceasta functioneaza corect. Are idee cineva ce ar putea sa fie, cam ce ar trebui inlocuit si cam cat ar costa? Momentan am demontat masina pentru ca am vrut sa o vopesesc (a luat-o rugina in dreptul sertarului si sub hublou)....si daca tot e demontata as fi vrut sa ii fac un gen de RC (reparatie capitala), desi nu batea, nu trosnea...singura problema era aceea legata de rugina si nefunctionalitatea programului de rufe colorate. Pentru modelul de mai sus, imi poate recomanda cineva unde as putea sa gasesc si eu niste preturi decente pentru piesele care ar cam trebui schimbate cu ocazia asta (ex. simeringul montat la scurgere e cam copt - vezi atas, parca as schimba si rulmentii daca tot e demontata, cureaua...masina are totusi 7 ani)? Pentru detartraj, ma poate ajuta cineva cu un sfat? Constat ca am bagat degeaba o gramada de bani in pastile de dedurizare Calgon....exista o gramada de mizerie prin cuva si prin anumite locuri mai statice. Va multumesc anticipat pentru orice sfat, recomandare, link-uri catre magazine de piese, etc.
Referitor la scurgere,acela nu e un semering,e doar un manson si nu are mare importanta in functionarea masinii,il scoateti il curatati si il puneti la loc. Rulmentii nu cred ca reusiti dvs. sa ii schimbati deoarece cuva la acest tip de masina e lipita si trebuie taiata si modificata cu suruburi. Cureaua nu trebuie schimbata daca nu are probleme.
Multumesc mult pentru raspuns, dar mai ales pentru sfaturile avizate ... Vreo idee legata de chestiunea cu programul de rufe colorate care nu functioneaza? Daca tot e demontata, incerc sa rezolv cam toate problemele care ma deranjau in exploatare....insa nu prea am gasit pe acest forum cazuri similare (cat am avut rabdare sa citesc dupa cautarile legate de model si defectiune). E singurul program de spalat la care masina de spalat nu reactioneaza (decat se aprind ledurile programului ca intr-o functionare normala si cam atat...ai senzatia ca are apa oprita....dar nu are bazaitul ala specific...pur si simplu nu trece la etapa urmatoare), restul programelor functioneaza corect. De asemenea, ceva idei pentru detartraj/curatarea cuvei in interior, fara sa demontez ? Inca o data, mii de multumiri.
Posibil sa fie un contact defect in selectorul de programe,asta ar explica de ce doar pe acea pozitie nu functioneaza. Referitor la detartraj va recomand sare de lamaie,se gaseste la kg. pentru spalare de curatare folositi cam jumate de kg. si o setati pe 90 de grade fara haine. Pentru intretinere folositi cam 2 linguri impreuna cu detergentul.Atentie,albeste rufele,deci nu o folositi la rufe sensibile.
Lucru în România