Plante cataratoare

Cum trebuie protejata fatada in asa fel incat sa nu se deterioreze in timp,? Ce avantaje si ce dezavantaje au aceste fatade verzi?
Ca dezavantaje: Iedera favorizeaza umezeala si s-ar putea ca pe peretele acoperit sa apara fenomenul de igrasie si te poti pricopsi cu o invazie de ganganii in casa.
Buna ziua, asa cum spuneam intr-un articol anterior, care se referea in egala masura si la gradini verticale realizate prin alte sisteme, printre avantajele vegetatiei pe un perete exterior se numara si efectul de protectie al celor ce locuiesc in cladire in fata temperaturilor extreme ale verii si iernii. Apoi, peretele verde intarzie sau chiar impiedica colmatarea canalizarii din cauza ploilor sau zapezilor, retinand apa de ploaie si regland cantitatea scurgerilor de apa pe perete, Intr-adevar, exista riscul infiltratiilor de apa in perete, iata de ce e mai bine sa se ceara sfatul unui specialist, de la caz la caz. Daca va tenteaza ideea, verificati intai izolarea peretelui, dar si problemele structurale posibile, greutatea suplimentara pusa de plante poate fi chiar mare dupa un timp. Si plantele alese pentru gradina verticala trebuie gandite in functie de zona unde sunt instalate si de necesitatile lor de soare, aer si apa. Apoi trebuie sa se tina cont de felul in care cresc (ritmul de crestere al acestora), respectiv perioadele la care trebuie tunse pentru a nu ingreuna prea mult sarcina pusa pe casa etc.