Norme de proiectare si autorizare constructie garaj

Buna ziua, ce norme se aplica pentru proiectarea, respectiv autorizatia de constructie pentru un garaj.? Sunt aceleasi norme ca si pentru locuinte? Doresc sa amplasez un garaj de beton sau boltari in curtea personala si as dori sa stiu cat de adanca trebuie sa fie fundatia. Doresc sa fac proiect si executia cu autorizatie de constructie. Locatia la 40 km de Bucuresti. Va multumesc.
Buna ziua, Si in cazul garajelor, ca si in cazul tuturor constructiilor cu caracter permanent se aplica aceleasi "norme", respectiv aceiasi pasi: certificat de urbanism, avize, autorizatie de construire, proiect etc. In cazul fundatiilor, adanacimea minima trebuie sa se situeze sub adancimea de inghet normata a zonei. In mod uzual ar trebui sa fie la 80, 90 cm sub cota terenului.
Buna ziua, Dar in cazul constructiilor cu caracter provizoriu (nepermanent) realizate din materiale usoare (structura din lemn, panouri osb, etc) se respecta aceeasi procedura? Nu vad logica realizarii unui simplu adapost, pentru o masina, din bca, caramida, etc.