Masini de spalat

Cer insistent ajutorul unui inginer chimist (eventual). Sunt foarte multumit cu masina mea de spalat Whirlpool. Am cumparat-o in noiembrie anul trecut, deci e noua. I-am curatat display-ul cu un servetel umed pentru bebelusi. Pornesc de la increderea ca materialele din care e construita masina de spalat sunt de calitate, iar servetelul era imbibat cu substante inofensive (?). Ecranul a ramas patat. Cu ce sa scot petele?
De obicei aceste displayuri se curata cu solutie de geamuri,servetelele contin glicerina ,deci e vorba de pete de grasime,incercati cu detergent sau cu solutie de geamuri stergand cu o carpa uscata imediat dupa curatare.
Am incercat cu solutie pentru curatat geamuri, dupa cum mi-ati scris. N-au iesit petele! Unele servetele pt copii contin acid citric, acid benzoic si polietilen glicol. Mai contin si multi conservanti care nu se stie cum reactioneza cu display-ul. Alcoholul nu pateaza. Draga domnule Ghita, va rog insistent ajutati-ma. Sunt destul de necajit din cauza asta!
Va inteleg dar nu am patit asa ceva pana acum,daca nu merge cu nimic trebuie schimbata sticla displayului este de fapt plexiglas si se poate schimba. Puneti va rog aici o poza sa vedem ce tip de masina e si ce fel de display are.
Va multumesc ca mi-ati raspuns pana acum. Sper ca putem dialoga si in continuare. Tin cont de parerile dumneavoastra si va cer in continuare sprijinul. E totusi o masina americana, chiar daca acum e produsa in Bulgaria. Refuz sa cred ca textolitul (sau plexiglas-ul) nu e rezistent la acidul citric cu care se sterge fundul beblusilor !! Totusi ! Firma asta are pretentii de la sine, nu ? M-ati rugat sa va fac poze. Le-am atasat. Nu numai display-ul e patat ci si bordul, partea inaltata in plan inclinat de comanda. Banuiesc ca daca gasiti solutia cu care sa curat plexiglass-ul, acea solutie o voi putea folosi si pe carcasa. Sau voi incerca intai produsul pe bord. Numai sa stim ce sa facem. Nu stiu daca in poze se vad petele. Sunt de cca. 0,2 mm in diametru. Poate va vine gandul cel bun si ideea cu care sa ma puteti scoate din situatia asta domnule Ghita. Masina mea e: Whirlpool WTL 366912. Am cumparat-o in noiembrie 2014, deci e noua.
Da.Lasati concluziile despre firma la o parte,nici o firma nu mai e ce a fost.Trebuie sa intelegeti un lucru,acele servetele sunt pentru bebelusi nu pentru masini de spalat,nu aveti de unde sa stiti cum reactioneaza materialele in combinatii cu unele solutii. Se pare ca nu aveti alta solutie decat sa schimbati panoul de bord sau sticla de la display sau sa o lasati asa. Va inteleg disperarea dar folosind alte solutii nu veti reusi decat sa distrugeti si mai rau sau sa ramana la fel,asta e.Imi pare rau dar nu va pot ajuta.
M-ati ajutat oricum si va multumesc cu sinceritate pentru raspunsuri si pentru promptitudine. Toate cele bune va doresc !
Lucru în România