Masini de spalat

Buna ziua, Sunt nevoit sa cer si eu ajutor din pacate. Problema mea este asta: Detin o masina de spalat Indesit WITP 102 care a functionat impecabil pana aseara cand in timpul unui program de spalare am observat ca sunetul pe care il face este diferit decat cel uzual iar la un moment dat s-a oprit (blocat) iar ledurile marcate din imaginea atasata au inceput sa clipeasca des iar capacul a ramas blocat. In cele din urma am reusit sa deschid capacul (fara sa fortez ceva) si nu stiu ce am facut exact de am reusit insa a ramas apa in cuva. Mai este vreo speranta pentru aceasta masina de spalat (am luat in calcul si schimbarea acesteia dar acum nu este o perioada foarte buna pentru o investitie intr-una noua)? Multumesc anticipat!
Eroarea masinii este f 05 si se refera la faptul ca masina nu a reusit sa evacueze apa.Trebuie sa verificati filtrul pompei de evacuare sa nu fie cumva infundat. In principiu asta ar trebui sa fie,filtrul infundat ,un obiect prins in pompa care o blocheaza,pompa defecta.
Multumesc pentru raspuns. Am reusit sa scot apa din ea, pe la ventilul de la baza masinii doar ca acesta nu se desface complet pentru a curata. O sa chem un meserias astazi. Multumesc inca odata.
Lucru în România