Masina de spalat whirpool FL5105 - ramane blocata la programul B

Buna ziua, am o masina whirpool FL5105 si in dreptul programului B ramane blocata si nu invarte cuva si se aud zgomote de cuplare electrovane alteori invarte cuva dar in niciunul din cazuri nu avanseaza spre prgramul C. Da ca invart manual programatorul programul se duce singur pana la sfarsit. Aveti idee care ar putea fi cauza. Specific ca am desfacut programatorul si am curatat unul din contacte ce parea deteriorat din cauza arcurilor electrice
Buna,programul B este stoarcere intensiva,daca masina se opreste in aceasta pozitie cauzele ar putea fi : Daca are apa in ea si nu face evacuarea ar putea sa nu functioneze butonul de oprire la clatire(simbolul unei cuve pline) Daca evacueaza apa si atunci se blocheaza ar putea fi infundat dispozitivul de la care pleaca furtunasul subtire pana la presostat si nu primeste confirmarea ca este gol pentru a intra in stoarcere. Din simptomele pe care le descrii eu cred ca prima varianta e cea mai posibila sau poate contactul curatat nu functioneaza sau poate programatorul are o problema.Succes.
Buna ziua, verificat toate butoanele ,si furtunasul la presostat si sun in regula, presostatul in momentul in care suflu pe furtun realizeaza contact. Am observat mai atent si programatorul se blocheaza dupa ce termina de realizat programul B (deci evacueaza apa). Va rog sa imi spuneti daca pot sa mai fac ceva verificari sau eventual ce senzori sau actuatori sunt activati la terminare progremuli B inceputul programului C. Multumesc
Buna ,am inteles ca face evacuare dar stoarce sau nu,ai incercat sa sufli pe furtunul de la presostat spre cuva sa nu fie infundat? Daca furtunasul nu e infundat si masina spala , evacueaza apa dar nu stoarce, atunci aveti presostatul defect,nu confirma ca e goala masina si nu intra in progr. de stoarcere. Daca pui masina direct pe stoarcere(B) face stoarcerea?
Da face stoarcerea cred (cuva se roteste la dreapta si la stanga fara apa) dupa care se opreste si face niste zgomote ciudate ca de actionare de electrovane si acolo ramane blocata daca invart da programator un clik centrifuga porneste pe viteza de rotire mare.
Dvs. ori aveti presostatul defect ori programatorul trebuie rescrisa memoria la el.