Masina de spalat Whirpool AWO D-43105 nu mai centrifugheaza

Buna ziua si o toamna frumoasa doresc tuturor! Dupa o functionare de aprox. 7 ani, masina mea de spalat Whirpool AWO D-43105 nu mai centrifugheaza. In fapt, deruleaza normal programul de spalare, clatire, apoi cand trebuie sa centrifugheze, cuva nu reuseste sa atinga viteza de stoarcere, dezvoltand o turatie putin mai mare decat la programul de spalare. Citind postarile anterioare am tras niste concluzii si am inceput prin a verifica condensatorul de putere (16mF), dar spre surprinderea mea, acesta este de negasit! Ma poate ajuta cineva? Este posibil ca programatorul fiind electronic, acest condensator sa se afle pe placa electronica si la o alta valoare? Cu multumiri anticipate, astept vesti!
Revin cu cateva detalii ptr defectiunea prezentata mai sus, ptr a fi mai la obiect: 1- Centrifugarea este posibila numai daca nu sunt rufe ude in interiorul cuvei. 2-Apa este evacuata , pompa functioneaza normal. 3-Am curatat filtrul pompei de evacuare. 4- periile colectoare nu le-am verificat inca, dar culiseaza usor in locas. Multumesc pentru timpul acordat!
Buna.In primul rand acest tip de masina nu are condensator.Motorul e cu perii de carbune,deci nu are nevoie de condensator si este controlat electronic.Daca periile sunt bune( daca suprafata de contact cu colectorul este lucioasa nu afumata) atunci dvs. va trebui sa schimbati motorul.Comportamentul masinii este clar,motorul ia un amperaj mai mare decat e normal si sistemul electronic se autoprotejeaza,oprind stoarcerea,verificati carbunii (trebuie sa fie mai lungi de 1,5 cm) si daca nici asa nu merge trebuie schimbat motorul.Succes.
Va multumesc pentru promtitudinea cu care ati raspuns solicitarii mele. Acum macar stiu de unde trebuie sa pornesc pentru a rezolva problema!
Lucru în România