Masina de spalat rufe Ariston Margherita 2000 AL109X

Buna seara !Am o masina de spalat rufe Ariston Margherita 2000 AL109X din anul 2000,am selectat programul 4 de spalare la 40grade,a spalat a stors rufele si evacuat apa dupa care selectorul sa miscat pentru urmatoarea operatiune de limpezire a rufelor dar nu mai trage apa .Am verificat electrovalva legand-o la furtunul de alimentare cu apa si punand fire de la priza direct pe electrovalva aceasta deschizand dar daca o montez la locul ei nu deschide.Precizez ca in momentul in care storcea rufele sa auzit un zgomot ciudat .Va multumesc si astept un raspuns daca ma puteti ajuta in aceasta problema !
carbuni motor consumati .succes!
Spune-mi daca face evacuare si stoarcere,sau daca pe alt program de spalare ia apa. Masina are doar un singur electroventil?
Daca nu ia apa pe nici un program atunci aveti intrerupta pompa de evacuare,electroventilul se alimenteaza prin pompa.
Buna seara!Masina a facut stoarcere si evacuare dupa care selectorul sa rotit la programul de limpezire a rufelor si in acel moment trebuia sa primeasca apa cea ce nu sa intamplat.Daca mut selectorul pentru un alt program se roteste singur si revine acolo unde a ramas .Nu mai ia apa pe nici un alt program .Acesta este electroventilul pe care l-am probat pe direct si functioneaza iar acestia sunt carbunii.Astept un raspuns si totodata va multumesc!
Pentru a muta programul trebuie sa faci reset ,adica sa tii butonul de start apasat cateva sec.pana se opreste masina. Daca ai verificat amandoua electroventilele atunci dupa cum se vede carbunii de la motor sunt foarte scurti,trebuie se aiba 3,5 cm,poate fii din cauza lor.Schimba carbunii si ar trebui sa mearga.
Sau trebuie pus programatorul pe punctul negru si repornita masina ,atentie toate miscarile programatorului se fac cu masina oprita,deci dupa ce ai pornit-o pe punctul negru si se opreste singura ,opresti masina si atunci poti alege alt program.
Multumesc pentru sfatul dumneavoastra si o sa va tin la curent !Seara buna!