Masina de spalat Indesit WIL105

Buna ziua! Am o masina de spalat Indesit WIL105 care nu mai trece la programele urmatoare decat daca le selectez manual. Care ar fi problema? Multumesc!
Greu de spus,aceasta masina ar trebui sa intre in avarie si sa clipeasca careva din ledurile de sus semnalizand un cod de defect. Daca e asa atunci spuneti care leduri clipesc si va voi da un raspuns corect.
Niciunul din leduri nu clipeste, doar cel pentru butonul de pornire ramane aprins.
Dati mai multe detalii despre ce anume face in timpul spalarii,nu inteleg cum nu trece,de unde stiti ca nu trece,ar trebui sa intre in avarie.
Pornesc de exemplu programul de 30 de minute, se aprinde ledul pentru 'spalare' si incepe sa spele. Insa continua sa faca etapa asta la nesfarsit, fara sa treaca la urmatoarea. La fel se intampla si la 'clatire' - daca selectez manual etapa asta. Am mai vazut alte discutii aici si am incercat sa vad daca merge cu apa rece. Intradevar, cu apa rece merge normal ... sa inteleg ca e de la rezistenta?
Dupa cum vedeti aceste detalii sunt foarte importante,daca pe programul de spalare nu incalzeste apa masina nu trece mai departe,programul de clatire nu e program e doar o faza de program , nu are unde sa treaca,acest simptom mai apare si daca aveti o problema la priza sau tabloul electric precum si daca aveti o tensiune mai mica de 190v la priza.Daca cu apa rece merge atunci ori aveti rezistenta arsa ori in momentul in care intra in functie rezistenta consumul fiind mare scade tensiunea de retea datorita unui contact imperfect undeva sau a unui prelungitor prea slab pentru masina.Succes.
Am schimbat rezistenta si nici acum nu merge. Am ceva probleme cu tensiunea curentului insa masina a mers timp de cativa ani foarte bine si cu acest curent slab. Este firesc sa 'cada' asa dintr-o data?
Era arsa rezistenta?Ati verificat daca incalzeste apa in timpul spalarii?Se poate intampla si dupa mai mult timp pentru ca se uzeaza sistemul de stabilizare al modulului electronic.Verificati daca incalzeste apa.E posibil ca rezistenta sa nu fie alimentata din alte cauze( releul de alimentare al ei defect , circuite arse pe modul , posibil senzorul de temperatura defect )
Apa o incalzeste, rezistenta nu are nimic.
Deci sa o luam de la inceput,masina face spalarea si nu trece la clatire dar nu da o avarie ( desi e masina care semnalizeaza avariile prin clipirea ledurilor ) Daca incalzeste apa ar trebui sa treaca mai departe si totusi nu o face. Evacuarea apei o face ? Sau si evacuarea o face numai la comanda manuala? Pompa in ce stare e? Cand alimenteaza cu apa alimenteaza normal?(adica ia apa pe prima cutie dupa care trece si alimenteaza pe a doua cutie pana la nivelul normal)
Evacuarea si alimentarea apei se face normal, nici o problema acolo. Ledul butonului de Pornire ramane aprins mereu .. nu mai stiu exact dar parca se stingea atunci cand incepea spalarea.
Sincer,nu mai inteleg nimic.Butonul de pornire nu are led,cel rosu de langa el este de la lacatul usii si clipeste pana cand se da start , dupa start tre4buie sa ramana aprins.Uite aici cum se semnalizeaza erorile la acest tip de masina. Cand masina intra in avarie cel de la usa se stinge si celelalte clipesc in functie de defect.
Am fost la un service si masina nu are nimic, tensiunea curentului e slaba. Multumesc pentru timpul dvs
Pai nu asta v-am spus si eu?
Lucru în România