Masina de spalat ARISTON ARWi 129

Buna ziua. Am si eu o problema cu o masina de spalat ARISTON ARWi 129 . La ultima utilizata a ramas agatata undeva in program , nu a ramas apa in cuva , dar au ramas aprinse pe bordul masinii led-urile pentru timp spalare (9h), si toate celelalte , inclusiv cel de pornit/oprit si reset. Am scos masina din priza , dupa un timp am deschis usa care nu a rmas blocata . Am incercat o noua utilizare a masinii dar la punerea ei sub tensiune se aprind toate led-urile care au semnalizat anterior. Mentionez ca am verificat numai filtrul de evacuare , dar am ramas surprins ca la acest tip de masina prctic filtrul este un spatiu limitat gol , asa trebuie sa fie , sau acest filtru a fost deteriorat complet. Ce sanse de reparatie am , deoarece masina a fost utilizata foarte putin . Mentionez ca in ultimul timp am spalat in amsina lucruri de dimensiuni mici pentru nou nascuti (ciorapei, etc...). Var rog frumos dati-mi o idee ... Exista un blocaj de securitate sau de protectie sau similar ?... Gandindu-ma la asta am incercat sa alimentez masina din alta priza de care aveam certitudinea prizei de pamant , dar nu s-a schimbat nimic.. Multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra , a celor ce-mi pot da vre-o idee..
Probabil masina este ARWL 129, trebuie sa specificati clar care leduri se aprind si daca clipesc,cel mai usor ar fi sa postati o poza cu masina in avarie si atunci o sa pot trage o concluzie,altfel nu va pot ajuta.
Va trimit atasat imaginea cu ledurile ce se aprind in momentul in care introduc stecherul masinii in priza. Am incercat sa o resetez tinand cateva secunde apasat butonul de reset (cel de sub OFF/ON) si la la eliberarea butonului s-a estompat putin intensitatea luminoasa a ledurilor aprinse , doar atat. De asemenea la scoaterea din priza ledurile mai raman aprinse cateva secunde. Multumesc frumos pentru bunavointa de a ma ajuta . Sanatate .
Dupa cum se vede e vorba de un defect pe placa electronica a masinii sau umiditate excesiva.Daca doriti ma puteti suna 0773978699.
Cum as putea verifica daca nu este un potential rezidual cauzat de un defect de izolatie sau impamantarea defecta ???. Mentionez ca va solicit ajutorul din Brusseles si aici au in locuinte un fel de izolatie galvanica a alimenatrii fata de nulul de protectie , sau ceva similar , pentru securiate la accidente . Oricum multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru solicitudinea de care dati dovada. Daca cumva aveti vrel-un "LINK" prin zona , care m-ar putea ajuta , va rog sa mi -l transmiteti, cine stie lumea e mica iar romanii sunt dispersati. Sanatate si fericire va doresc si sa va mearga bine cu stima g.Flutur
Cum as putea verifica daca nu este un potential rezidual cauzat de un defect de izolatie sau impamantarea defecta ???. Mentionez ca va solicit ajutorul din Brusseles si aici au in locuinte un fel de izolatie galvanica a alimenatrii fata de nulul de protectie , sau ceva similar , pentru securiate la accidente . Oricum multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru solicitudinea de care dati dovada. Daca cumva aveti vrel-un "LINK" prin zona , care m-ar putea ajuta , va rog sa mi -l transmiteti, cine stie lumea e mica iar romanii sunt dispersati. Sanatate si fericire va doresc si sa va mearga bine cu stima g.Flutur
Daca aveti separare galvanica intre nulul de protectie si cel de lucru inseamna ca la tabloul electric aveti protectie prin diferential si atunci un potentiel rezidual ar declansa protectia imediat dupa alimentarea masinii. In cazul dvs cred ca e vorba de un defect electronic deoarece masina nu trebuie sa porneasca la punerea ei in priza,doar la actionarea butonului on - off. Imi pare rau dar dv. aveti nevoie de un depanator,asta e. Totusi dupa consultarea listei de defecte ar putea sa fie defect lacatul care blocheazsa usa,va atasez un document iar la pagina 8 veti gasi defectele pentru tipul masinii dvs.
Stimate mediator , ma simt obligata sa-ti consemnez rezolvarea problemei mele cu masina de spalat care semnaliza dfecte ca un pom de craciun. Ai avut dreptate cu sugestia de a verifica modulul electronic, intr-adevar am gasit pe placa modulului doi condensatori electrolitici "umflati" adica defecti. I-am inlocuit si problema sa rezolvat asa ca am incercat sa prezint alaturi de modul de manifestare a unui asemenea defect si cu modul sau de rezolvare. Oricum multumesc pentru atitudinea si bunavointa dumneavoastra de a ma ajuta. Sanatate.
Lucru în România