Masina de spalat Arctic AFD1200A+

Buna ziua! Acum 2 zile am racordat o masina de spalat Arctic AFD1200A+ pe care am cumparat-o recent. Daca pot lasa un link,acesta este modelul: http://www.arctic.ro/AFD1200A-manual_de_utilizare-94 (acolo este si manualul de instructiuni) As avea cateva intrebari/nelamuriri: 1. La prima pornire, am selectat programul de "Autocuratare" si am pus in sertarul pt detergent o pastila de Calgon. Dupa 2h, la terminarea programului am observat ca cca.80% din pastila ramasese in compartiment. Era umeda, dar foarte putin din ea si-a tras masina in timpul autocuratarii. Este firesc asa? (in cuva pusesem niste detergent lichid) Dupa finalizarea autocuratarii, am bagat niste rufe si am pornit programul scurt, de 14min., punand din nou o pastila de Calgon in compartimentul pentru detergent. Nici de data aceasta nu a luat calgonul 100%, aprox. 80% a ramas in sertar. Sa fie problema la masina? sau Sa schimb tipul Calgonului? (am vazut ca e si lichid) Calgonul poate fi pus direct in cuva, o data cu rufele? sau se pune in alt sertar>? 2. A doua mica problema este ca sertarul pentru detergent se inchidedeschide cam greu, cu indelungi insistente, ca si cum are o "piedica"..ceva... care ţine. M-am dus intr-un magazin sa verific un model similar si la acela sertarul se inchidea/deschidea usor. Pentru ca este noua sa fie aceasta mica problema? 3. As vrea sa mai intreb daca in timpul functionarii pot pune deasupra masinii un vas cu cca 10L de apa (ca greutate sa o stabilizeze mai bine, mai ales in timpul centrifugarii?) Masina este pe parchet, nu vibreaza tare si totusi, as fi preferat sa nu se miste deloc. 4.Am cumparat o data cu masina si un furtun de evacuare de 4m. Am avut ghinionul ca furtunul sa fie fisurat, insa cu putina banda izolatoare s-a rezolvat. In acest furtun pare sa fie bagat furtunul de evacuare al masinii (nu am stat langa instalator cand a montat masina sa vad cum a facut). Intrebarea mea este, in cazul in care vreau sa il inlocuiesc, le separ pur si simplu si apoi conectez la fel furtunul cel nou? Va multumesc!
Buna,iata raspunsurile la intrebarile tale: 1.La masinile de spalat rufe se foloseste calgon praf sau lichid,daca ai pastile, acestea se pun direct in cuva.Calgonul se pune in sertar cu detergentul. 2.Sertarul nu trebuie sa circule foarte usor pentru ca in timpul centrifugarii sare afara,dupa o folosire mai indelungata o sa isi dea drumul. 3.Nu poti face o masina de spalat sa nu se miste deloc iar daca o sa pui un vas cu apa pe ea ai toate sansele sa pierzi si vasul si masina. 4.Da , le separi si le pui la loc in acelasi fel,nu este nici o problema. ATENTIE daca instalatorul nu a scos suruburile de blocare ale cuvei masina vibreaza la stoarcere sau daca pui prea putine haine ai acelasi rezultat adica masina vibreaza.Succes si citeste bine manualul de utilizare.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Deci asa, Calgon - pastile trebuia pus in cuva, nu insertar, cum indica pe cutie. Ieri a trebuit sa mai pun la spalat cateva rufe, asteptand raspunsul dvs., am zis sa mai fac o incercare si de data asta am dizolvat in apa pastila de Calgon si am pus amestecul in sertarul pentru detergent. (In cuva nu m-am gandit sa o pun din cauza instructiunilor de pe cutie.) Si instalatorul s-a mirat ca nu pun pastila in cuva, dar n-a insistat si eu cum n-am mai folosit, am zis ca ce scrie pe cutie, este corect. De data asta a luat Calgonul. (Am ales pastile la gandul ca daca iau praf, nu o sa am cu ce sa dozez cantitatea corecta, asa pastila este compacta si "dozajul" este facut) 1. Intentionez sa iau Calgon lichid dupa ce termin pastilele. Se pune direct in cuva, o data cu detergentul lichid? am inteles corect,nu? 2. Referitor la pusul unui vas greu deasupra masinii, ma gandeam sa pun 3-4 bidoane de 5L de apa. :) Doar la centrifugare vibreaza, dar ati intuit bine, nu am pus chiar 6kg de rufe cat se recomanda. M-am gandit la varianta asta doar in ideea ca, in timp, la atatea vibratii in timpul centrifugarii, sa nu i se defecteze panoul de comanda - acela cu LCD. Sper sa tina totusi macar cat are garantia. :) 3. Mai sus, suruburile de blocare ale cuvei, va referiti la suruburile de transport? a scos niste suruburi si a pus in loc niste capace de plastic, cu care a venit masina. De mare ajutor acest site, va multumesc inca o data ca va faceti timp si raspundeti aici. Uneori sunt persoane care nu au de unde lua simple informatii, nici cu plata macar... Eu, de pilda, pana am gasit un instalator care sa se priceapa la instalat masini a trecut o luna... Nu am cunostinte in domeniu, va multumesc inca o data!
Lucru în România