Machete de case

Salut, ma cheama Irina, am 21 de ani si mi-ar placea sa ma apuc de machete in miniatura cu peisaje si case; ma gandesc ca ar fi un hobby constructiv si poate pe viitor cand ma voi mai perfectiona ma voi putea baga in industria jucariilor sau voi putea vinde miniaturi. dar pana atunci abia ar trebui sa incep cu ceva si sa imi fac o trusa de incepator mai... profesionist. am gasit pe niste site-uri cu produse de hobby materiale de genul bete de bambus si plexiglas... dar nu prea stiu inca ce dimensiuni ar trebui sa imi cumpar, de ce sa ma apuc mai intai pana mai invat.... costa o multime de bani si nu cred ca merita fara sa stiu mai multe. nu exista un student la arhitectura pe aici cu mai multa experienta care are bunavointa si rabdarea sa imi dea cateva sfaturi? orice sugestie de specialitate ar fi buna, nu gasesc prea multe pe alte siteuri.
Buna, cate ceva pe aceasta tema am scris noi acum ceva timp (Vezi link-ul atasat). Ceva mai specific pentru ce ti-ai propus... singurul sfat este sa experimentezi intai cu un minim de materiale. Fa-ti un mic proiect inainte, nu achizitiona fara sa stii mai intai ce anume vrei sa faci. Chiar si machetele au nevoie de un proiect, ca orice casa in marime naturala. Una este sa vrei sa faci un pesiaj montan, alta sa reproduci o livada in miniatura. Una este sa vrei sa faci macheta unei biserici adevarate, aata e sa iti construiesti vila ta de vis. Una e sa incerci o constructie moderna, alta e sa vrei sa faci ceva rustic. Pentru fiecare proiect ai nevoie de un desen sau chiar mai multe, precum si de liste de materiale. Pe acestea le vei completa si cu inventii de moment, conteaza foarte mult sa inveti sa folosesti si ce ai la indemana. Studiaza, nu te grabi sa cumperi lucruri doar asa ca sa le ai, sigur vor sfarsi intr-un sertar. Sigur ca o serie dintre materialele vandute pe site-urile de hobby sunt foarte folositoare si vor face lucrarea sa arate profesionist, dar nu le achizitiona pana nu ai facut proiectul in intregime. Poate ca suna dezamagitor, dar cum machetele cer rabdare, acesta va primul test pentru tine: visele pot deveni realitate doar daca avem destula motivatie pentru a le urma. Succes!
Ca sa vezi cum va arata in final constructia fa o macheta la o scara care iti permite sa realizezi detalii !!! Pentru asta poti sa folosesti materiale usoare care se pot si vopsi ulterior de ex polistiren lemn .......Foloseste ce ai la indemana ! lemnul se poate prelucra usor ! trebuie sa experimentezi Bafta