F interesante explicatiile! Cum se procedeaza in cazul burlanelor ingropate in perete, sau mai bine zis in izolatie? Este un sistem constructiv nou...

F interesante explicatiile! Cum se procedeaza in cazul burlanelor ingropate in perete, sau mai bine zis in izolatie? Este un sistem constructiv nou in Romania si nu gasim informatii nicaieri. Ne puteti ajuta?
Conform regulilor de termoizolare, scaderea grosimii termosistemului in raport cu grosimea normala obtinuta prin calcule scade performantele termice ale acestuia, iar introducerea burlanelor in izolatie reduce aceasta grosime In plus, nu este singurul neajuns, acest gest poate conduce la udarea peretilor, daca se infrunda burlanul, respectiv la riscul ca termosistemul (din cauza ciclurilor inghet/dezghet) sa se desprinda de fatada. Ingroparea jgheaburilor si burlanelor in termoizolatie este doar o manifestare a mentalitatii "las-o ca merge si asa". Oricum, este recomandat ca in cazul reabilitarii fatadelor sa se dea jos toate elementele care trec pe ea (tevi de gaze, jgheaburi, burlane, instalatii electrice etc.) si sa se repuna la loc dupa montarea termosistemului.
Multumesc pt raspuns dar cred ca nu am dat suficiente informatii! Casa este noua, in faza de proiect. Casa este fara streasina. Arhitectul ne recomanda pozitionarea jgheabului deasupra stratului de izolatie, iar burlanele ingropate intre perete si invelit cumva in izolatie. In felul acesta se urmareste evitatea burlanelor inestetice la exterior. Am inteles ca este un sistem din ce in ce mai folosit in Austria, Elvetia...etc. Problema este ca la noi sunt putini cei care au auzit sau vazut asa ceva si deloc cei care stiu cum tb facut(sau nu i-am gasit eu pina acum). Infundarea burlanului se poate evita prin folosirea unui gratar.
Buna seara , poate ca nu ar trebui sa intervin , sunt , cumva in aceeasi situatie (de casa noua) si as fi curios sa vad solutia finala aleasa de Dvs , [catih] ; In principiu , daca arhitectul a propus , inseamna ca are si solutia problemei . Austria ,Elvetia - ma gandesc la un specific montan , si poate la lemn - care are proprietati mecanice si termoizolatoare foarte bune (pereti ,structuri din~ ) , dar totusi , nu as pune toate ouale in cosul asta , mai ales ca nu exista in aceasta zona profesionisti pentru acest sistem ; nu pot fi de acord cu epitetul 'inestetic' (imi cer scuze) , incercati 'clasic , explicit . aparent ' De asemeni , burlanele se pot -cred eu - infunda si din alte motive (in aval) si mi -e teama ca atunci ... e bai mare. Oricum , as fi curios sa cunosc solutia concreta pe care ati folosit -o , catih Multumesc , mgr