Eroare F07 la masina de spalat Whirlpool AWO/D 65135

Buna ziua, Va deranjez din nou cu rugamintea de a-mi da o explicatie. Tot umbland sa repar masina de spalat Whirlpool AWO/D 65135 , am constatat ca atunci cand motorul nu are cureaua pusa (deci fara sarcina), cand ii dau comanda pentru efectuarea unui program, dupa aprox. 30 sec. apare eroarea F07. Daca motorul este in sarcina (cureaua pusa) masina functioneaza normal. Oare care este explicatia ? Va multumesc !
Buna ziua! Am o masina de spalat Gorenje WA 1044 care functioneaza din 2005. De ceva vreme masina se opreste exeact la evacuare apa adica in loc sa scoata apa si sa stoarca masina scoate un bazait continuu. S-a intamplat si inainte de stoarcerea finala dar si la stoarcerea dinaintea clatirii cu balsam. Am verificat filtrul de la pompa, am suflat pe furtun si nu sunt impuritati, scame sau altceva care sa blocheze evacuarea. Suspectez pompa de evacuare si va intreb cum pot verifica daca intradevar pompa este vinovata? Problema este intermitenta in sensul in care o data spala normal si urmatoarea spalare se blocheaza. Poate fi si programatorul defect? Acesta cum se verifica?
Pompa trebuie neaparat schimbata ca are uzura prea mare.Nu are nimic programatorul,asa se manifeste pompele defecte.Pompa are joc la ax prea mare.
Explicatia este ca fara sarcina motorul ia curent foarte mic si driverul de motor sesizeaza acest lucru si da avarie.
Lucru în România