De obicei sub fiecare raft se face cate un nod pe fiecare sfoara de sustinere. Se pune primul raft, se fixeaza cu noduri, se pune al doilea, se...

Discuţie pornită la articolul:
De obicei sub fiecare raft se face cate un nod pe fiecare sfoara de sustinere. Se pune primul raft, se fixeaza cu noduri, se pune al doilea, se fixeaza ca cel anterior, s.a.m.d. pana se termina rafturile. Astfel acestea pot sustine si greutati mai mari.
bine, dar daca burghiul este mai mic decat diametrul sforii, cum reusesti sa o bagi in scanduri? in poza vad ca la capat i-a pus ceva, ce e?
Daca vrei sa faci astfel de rafturi procedezi asa: Orificiile pe care le dai in placutele de lemn pot fi facute cu un burghiu de 5 sau de 6 mm pentru lemn. Sfoara ar fi bine sa o "prepari" putin in sensul ca ar trebui sa inmoi capetele intr-un pic de aracet, sa lasi putin sa se usuce, rasucesti ca sa se aranjeze "ciuful" si apoi reusesti sa le bagi prin gauri fara problema fara sa mai ramana fire pe afara. Daca sfoara e mai groasa in felul acesta intra fara probleme. In imagine, raftul are un opritor sub forma de nod. Daca nodul e prea mic si iese prin orificiu atunci se face un lat si se pun un bat sau o margea, un inel metalic de la o perdea sau orice poate impiedica raftul sa iasa de pe sfoara. Sper sa-ti fi fost de folos.
Lucru în România