Construcție gard.. De beton

Bună ziua... Vreau sa știu dacă vecinul meu are voie sa facă gard de beton pe lângă casa mea chiar pe limita de construcție... Cu aproximație aproape 60 de cm distanta de casa..
Poza
1. Gardul se poate face doar cu autorizatie. 2. In functie de distante, trebuie sa existe un acord intre vecini. 3. Daca exista un acord notarial, oricum propietarului respectiv ii trebuie o autorizatie. In plus, trebuie sa se retraga de la limita de proprietate pe proprietatea sa ( teoretic - sapatura pentru fundatie si restul operatiunilor trebuie sa se intample pe proprietatea lui ). 4. Gardul bordurat, daca este pe limita de proprietate, teoretic este proprietate comuna si nu poate fi demolat cu decizia doar uneia dintre parti. Mergeti si cereti informatii la primarie. Vedeti daca are autorizatie daca nu se poate rezolva cu o intelegere civilizata. Daca se construieste fara autorizatie si fara acord notarial este incadrare de caz penal ( amenda penala ).
Mulțumesc pt răspuns... Problema este ca nu am cu cine discuta proprietari îs în Italia aici vin doar muncitori... Dar legal nu trebuia sa mi lase 60 de cm sa pot întra... Încerc sa atașez poza cu cât mi a rămas mie..