Calculul puterii termice ( marimea caloriferelor )

Sunt nou pe forum, am citit lucruri interesante aici si legat de aceasta as ruga dintre forumisti daca cineva detine o schema de instalatie termica (In zona tehnica a centralei - pe peleti ) si legaturi la incalzirea in pardoseala, boiler , calorifere (din bai) si o instalatie solara. As ramane recunoscator daca cineva mi-ar putea " livra" in vreun mod o atare schema. Multumesc!
Pentru asa ceva trebuie sa intri pe "saiturile" care comercializeaza sisteme de incalzire si sa iei legatura cu ei (contact: mail sau telefon) pentru a afla un raspuns competent. Scheme (pdf) sunt prezentate si in oferta lor, in general. Insista!
Hello, Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc dar nu pot sintetiza 5 ani de facultate ( cred ca stii ca la fotbal ,medicina si constructii toti se pricep),cauta te rog un proiectant sa-ti faca un calcul hidraulic,cu dimensiunea camerelor,a suprafetelor vitrate,orientare,etc...... rezultand astfel dimensiunea caloriferelor.Orice lucru costa,gratis nu exista,dar investitia este pentru cel putin 15 ani asa ca merita .
Inteleg ca ati dori sa realizati singur un astfel de sistem? Schemele de asamblare nu le ofera nimeni, asa cum mentiona si Nadia S, in primul rand pentru ca nu se recomanda ca o persoana neautorizata sa realizeze aceste instalatii. In rest, gasiti scheme tehnice ale echipamentelor. Recomandarea mea ar fi sa luati totusi legatura cu o firma autorizata pentru montaj, care sa va asigure garantia, mentenanta si sa poata fi trasa la raspundere daca se intampla ceva.
salut! banuiesc ca vrei o schema hidraulica. daca asta doresti, iti pot face una, daca imi trimiti exact ce ai instalat in casa, ca sistem de redare a caldurii(sau frigului), dupa caz. eu sint obisnuit si cu frigul, din cauza pompelor de caldura pe care le instalam. schema o pot ''livra'' scanata, facuta de mina. e in regula? te astept!