Buna.am o rugaminte va rog.trebuie sa izolez casa si nu am prea multi bani, vreau sa o izolez cu polistiren de 5cm,e prea subtire? il pun degeaba? si...

buna.am o rugaminte va rog.trebuie sa izolez casa si nu am prea multi bani, vreau sa o izolez cu polistiren de 5cm,e prea subtire? il pun degeaba? si ce culoare de fatada sa fac daca tabla este verde?
Draga Dana, chiar daca nu ai destui bani ( of Doamne, cine mai are bani ?! ) sfatul meu este sa folosesti polistiren de 10 cm. Gandeste-te ca cei mai multi bani ii cheltuiesti pe : adeziv, plasa de armare, dibluri, tencuiala decorativa si manopera. Ori, indiferent cat este de gros polistirenul, banii oricum ii dai pe materiale si manopera. Diferenta la costul total al lucrarii este mica intre izolatia de 5 cm si cea de 10 cm. In schimb, confortul termic nici nu se compara ; ca sa nu-ti mai zic de scaderea consumului de gaze la incalzire. Am exemple directe - fratele si nasul meu - care au optat pentru izolatie de 5 cm si acum le pare rau. Au gandit ...romaneste adica " Lasa ba, ca stim noi mai bine, la ce sa dam banii sa-i imbogatim pe banditii astia." Succes si nu dezarma !