Buna ziua.Indesit WISL 105 programat pe pr 11 exemplu, spala ,trece pa programul de clatire evacuare si nu trece la stoarcere centrifugare,mentionez...

Buna ziua.Indesit WISL 105 programat pe pr 11 exemplu, spala ,trece pa programul de clatire evacuare si nu trece la stoarcere centrifugare,mentionez ca am testat fara rufe si a functionat corect ,am pus rufe si nu se mai trece de etapa clatire evacuare repeta fara a trece la stoarcere-am curatat motor,perii,am schimbat rezistenta-nuprea este presiune la apa-sa fie din cauza aceasta? nu pot interpreta defectul modulul electronic este acesta. Cu respect multumesc.
Stoarcerile dintre clatiri le executa?
Nu clateste,in programul de clatire evacuare ar trebui sa goleasca apa apoi sa invirta pentru evacuare completa si apoi sa bage apa ptr.clatire -masinaria se impiedica la evacuare apa si invirtit cuva la nesfirsit, am testat programe simple si functioneaza ,am testa si prgr 10-40min,fara rufe OK cum am incarcat cu rufe nu trece la clatire . Presiune apa OK ,motor curatat ca la carte.are presostat ce scrie pe el 5V CA 0,2mA si e cu 3 pini (cred ca e un detector de nivel!!!)-poate cineva din cunoscatori sa spuna cum functioneaza acest tip de senzor? Multumesc
Dupa cum vedeti in imaginea postata de dvs.mai sus,piesa notata cu ( B ) este presostatul iar J06 este mufa presostatului care se introduce in placa. In pozitia de repaus nici unul din cele trei contacte notate cu 1. 3. 5. nu este inchis,in acest moment placa electronica are semnal ca e pe gol,cand se alimenteaza cu apa si creste presiunea in cuva se inchide primul contact,adica 3. cu 5. si transmite modulului ca e plin,in acest moment modulul opreste alimentarea cu apa si deruleaza in continuare programul de spalare,daca apare o problema pe alimentarea cu apa si masina ia prea multa apa se inchide urmatorul contact 3. cu 1. acesta transmite modulului semnal de supraplin si porneste automat pompa de evacuare..Acesta e modul de functionare al presostatului,sper ca v-am fost de ajutor.CRACIUN FERICIT.Va stau la dispozitie in continuare.
Cu mult respect,ptr.timpul acordat.Am inteles functionarea unui presostat clasic (sa-i spun asa); va rog daca stiti cum functioneaza alea ce lucreaza ca senzor liniar de nivel ,aveti cumva schema electrica a modulului postat de mine ? Sa aveti CRACIUN FERICIT.
Daca masina este wisl105 nu cred ca exista asa ceva pe ea,acel tip de senzor nu poate functiona pe acest tip de modul, Senzorii liniari pot fi cu rezistenta si cu un cursor care se comporta ca un potentiometru marind sau micsorand valoarea rezistentei in functie de presiune sau cu bobina si miez marind sau micsorand curentul care trece prin ea spre modul. Schema electrica detaliata nu o are decat producatorul.
Ok multumesc de explicatii. Am gasit intre timp schema-"rasuflata " de la producator. (de la rusi) este schema modulului ARCADIA cel de mai sus. la problema mea nu gasiti interpretarea defectului? Multumesc.
Din explicatiile dvs. mie mi se pare o problema de motor,mai precis motorul fara sarcina consuma un curent mai mic si merge pana la capat,in sarcina curentul absorbit e mai mare si probabil depeseste limita maxima stabilita in program si atunci driverul de motor nu il lasa sa mearga mai departe,mai precis tot incearca sa stoarca si se reseteaza,o ia de la capat si din nou cand ajunge la un consum mai mare se reseteaza,am avut astfel de comportamente si unele le-am rezolvat schimband motorul,altele doar schimband modulul. Ar mai putea fi o cadere de tensiune provocata de sursa de alimentare( adica placuta verticala mica ) care in consum ar putea sa scada tensiunea de lucru a placii si sa duca la resetarea programului. Ar mai putea fi vorba de tensiunea de la priza,daca e mai mica de 210 v sa provoace aceste simptome.
Sa aveti un an bun . Multumesc de idei o sa incerc sa schimb motorul,apoi ce mai e pe acolo. Daca masina Direct drive LG F126QD nu incalzeste apa desi este setata pe temperatura ridicata credeti ca are intrerupta rezistenta de incalzire-nu ar fi fost normal sa dea o eroare.Are functionare normala doar ce nu incalzeste (masina este setata cu tastatura blocata-prezenta bebe in zona!!!). Cu respect
Cum ati aflat ca nu incalzeste?Verificati geamul masinii cu mana la aproximativ 10 min. dupa pornire. Incalzirea apei nu are legatura cu blocarea tastaturii.
OK. rece pina la capat -dar fara mesaj de eroare" tE"-asa am citit in manual-eroare temperatura!!! Multumesc
Buna seara.Pentru toti cititorii proprietari de astfel de masina LG -defectul este intreruperea rezistentei de incalzire-NU APARE COD EROARE PE DYSPLAY!!!-masina functioneaza normal dar spala doar cu apa rece.Asta este. Multumesc
Masina este LG Direct drive F1256QD.
Buna seara. Cum se schimba rulmentii si semeringul la partea de fulie de la Whirpool AWG 640 cu incarcare pe sus,-cum se desface fulia de pe capacul cuvei(prin batere sau e cu filet???) Multumesc.
Lucru în România