scris de
Constantin la data 04 Sep 2013, 17:32 soluţie
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema ce implica un gard...Blocul unde locuiesc este construit pe o bucata de teren luata abuziv de regimul comunist de la proprietarii de drept,care au gardul in curtea noastra.In anul 2005,primaria orasului ne-a somat pe toti locatarii sa daramam magaziile construite ilegal si inestetic in curte,cu asigurarea ca vor fi refacute conform standardelor,pentru o sistematizare mai buna.Imediat dupa daramarea lor,vechiul proprietar al terenului,a castigat in instanta dreptul de proprietate asupra unei portiuni care lasa acces 4 metrii de la zidul blocului."Proiectele" primariei au cazut,iar proprietarul a scos autorizatie de imprejmuire pentru teren.
S-a declarat dispus sa vanda aceasta bucata,intreaga sau fractionata,lucru care s-a si intamplat.Au fost cumparate doua parcele la un capat,apoi am cumparat si eu o bucata de 33 metrii patrati.Va rog sa ma lamuriti ce tip de imprejmuire am dreptul legal sa fac?Daca fac un gard din stalpi si tabla,fara fundatie imi trebuie certificat de urbanism?Sau care este varianta sa-mi pot delimita proprietatea fara sa trebuiasca aprobari si paraaprobari de la primarie?Spun acest lucru deoarece vechiul proprietar avea toate aprobarile pentru imprejmuire iar eu nu par sa beneficiez de aceleasi drepturi...Intentiilor mele de a-mi ingradi aceasta bucata de teren li se aplica alte reguli decat lui.Care sunt drepturile mele de proprietar,pentru ca din cate am mai citit pe aici,proprietarii (unii),vad ca au mai mult de pierdut decat de castigat....
Va multumesc anticipat pentru raspuns.