Buna ziua! Sunt in curs de desfasurare lucrarile casei mele in stil brancovenesc si nu stiu cum s-o mobilez .Credeti ca-mi puteti da cateva idei ?!...

Buna ziua! Sunt in curs de desfasurare lucrarile casei mele in stil brancovenesc si nu stiu cum s-o mobilez .Credeti ca-mi puteti da cateva idei ?! Va multumesc !
Ar fi multe de spus pe aceasta tema, dar pe scurt cautati mobilier din lemn masiv, sculptat cu elemente traditional romanesti. S-ar putea sa fie o intreprindere care sa ceara timp, dar descoperirile pe care le veti face vizitand pur si simplu targuri si expozitii va vor ajuta mai mult decat niste simple indicii de la noi sau o rasfoire a unui dictionar sau ghid - cunoscandu-va locuinta puteti alege cel mai bine ceea ce se potriveste unui spatiu sau altuia. Nu gresiti prea mult nici daca alegeti mobilier in stil baroc, care va atrage la o prima vedere. La ornamente, decoratiuni, puteti opta pentru o serie de obiecte decorative traditonale sau chiar rustice, dar mergeti pe argintarie, sculpturi in lemn sau piatra. Si broderiile erau semnificative in perioada brancoveneasca, cautati broderiile cand alegeti draperii, tapete, cuverturi, fete de masa etc. Stiti poate ca ornamentele bogate sunt cele care dau exuberanta stilului brancovenesc atat in ceea ce priveste arhitectura casei, cat si in ceea ce priveste mobilarea interioarelor, dar aceasta nu inseamna sa aglomerati camerele: lasati spatii libere, largi, pentru a pune in valoare bogatia ornamentelor. Bucataria poate fi si in stil rustic, altfel puteti alege cate un specific pentru fiecare incapere: o tema, o culoare dominanta. O sa incercam sa revenim cu un material pe aceasta tema, eventual si cu imagini, care sa inspire mai mult.
(post editat de moderator)