Buna ziua, as dori sa stiu si eu daca aceste pompe de caldura sunt compatibile si la apartamente. De exemplu la un apartament de doua camere de 50 mp....

Buna ziua, as dori sa stiu si eu daca aceste pompe de caldura sunt compatibile si la apartamente. De exemplu la un apartament de doua camere de 50 mp. As dori sa aflu mai multe detalii si anume cat curent consuma si cam cat ar costa. Ati putea argumenta de ce este mai rentabil acest sistem fata de celelalte ( centrala pe gaz, panouri solare ) ? Va multumesc si va doresc o zi cat mai buna.
buna ziua si Dvs! multumim ca ne scrieti si ca sunteti interesat. da, sunt ''compatibile'' si pentru apartamente. adica pot fi montate si in apartamente. trebuie numai gasita o solutie pentru vasul productie apa calda menajera. 300-350 L. pompele de caldura pe care vi le putem oferi sunt cele aer/apa. o putere pentru apartamentul dvs ar fi 3-4 kw termici. consumul electric pe care l-ati avea ar fi aproximativ 1,5 kWh. o pompa bine calibrata ar trebui sa consume aproximativ 6 ore. daca consideram ca ar functiona egal, cu o temperatura exterioara medie de 5 grdC, rezulta 1,5 x 6 x 30 zile. un cost aproximativ 3-4000 euro. este de macar 2 ori mai eficienta decat o centrala pe gaz. de panouri solare nici nu poate fi vorba. acestea produc doar agent terrmic pentru productia de acm. si doar vara! si eu va doresc o zi buna! cu stima, cristian lazaroiu.