Buna ziua, as dori sa stiu are ar fi o posibila cauza si solutie pt o problema la evacuarea balsamului de rufe? Am o masina Arctic EF 6100 F si de...

Buna ziua, as dori sa stiu are ar fi o posibila cauza si solutie pt o problema la evacuarea balsamului de rufe? Am o masina Arctic EF 6100 F si de ceva timp nu imi ia balsamul de rufe din sertarul respectiv, in schimb detergentul este preluat in intregime. Dupa fiecare spalare, in compartimentul pt balsam ramane balsamul si apa care ar fi trebuit sa l duca in cuva. Multumesc!
Scoateti sertarul de detergent si spalati bine compartimentul de balsam cu apa calda precum si capacul cu sifonul de la balsam si orificiul de scurgere al balsamului,spalati-le cu apa fierbinte pe toate si dupa montare la loc trebuie sa mearga,compartimentul balsamului trebuie sa ramana gol dupa fiecare spalare.
Multumesc pentru raspuns. Procedez exact cum mi-ati indicat , dar ramane apa in compartimentul pt balsam dupa fiecare utilizare Asta este intocmai probema; chiar daca sertarul e curatat si restul componentelor la care am access, balsamul ramane in sertar dupa spalare, impreuna cu apa care trebuia sa-l ia. Din acest motiv, nu am mai folosit balsam la ultimele spalari, insa in compartimentul pt balsam ramane tot timpul apa. Mentionez ca am desfacut si filtrul de evacuare (in coletul din dreapta jos al masinii) de unde am scos un rest de apa (nu am gasit alte obiecte ramase acolo).
Ridicati capacul de pe compartimentul de balsam si spalati bine sifonul dupa care aranjati capacul cu grija inapoi,tineti deasupra chiuvetei sertarul in pozitie dreapta si umpleti cu apa compartimentul,daca apa se scurge singura toata atunci e bine daca nu atunci tot mai e ceva acolo. ATENTIE, daca apa se scurge toata si cand spalati balsamul va ramane in compartiment atunci balsamul e prea vascos si trebuie diluat cu apa cel putin 20-25 la suta.
Lucru în România