Buna ziua! Am o masina de spalat mai veche beko wm3506H cu turatie la stoarcere 600 rot/min vreau sa stiu daca motoarele universale CESET cu turatie...

Buna ziua! Am o masina de spalat mai veche beko wm3506H cu turatie la stoarcere 600 rot/min vreau sa stiu daca motoarele universale CESET cu turatie mai mare sau beko cu motor seria 2806850500 sunt compatibile in sensul ca pot inlocui motorul cu unul cu turatie mai mare la stoarcere. La mufa par la fel dar doresc sfatul unui specialist sa nufac vreo prostie. Multumesc.
Daca puterea motorului universal este mai mare exista posibilitatea sa nu reziste placa electronica sau programatorul,deoarece consumul motorului e mai mare. Sunt mai multe comparatii de facut acolo,mufa de legatura sa fie la fel,ordinea firelor motorului in mufa sa fie identica,modul de prindere al motorului sa fie la fel. Daca din modulul electronic turatia de stoarcere este limitata la 600 nu veti castiga mult la turatia masinii doar daca fulia de pe motor e mai mare decat la motorul original.NU este indicat sa faceti o asemenea modificare deoarece toata masina va avea de suferit.
Multumesc pentru raspuns.
Lucru în România