Buna ziua! Am o masina de spalat Gorenje w9865e care afiseaza mesajul de oroare 09. In carte nu apare acest cod de eroare. Masina este in garantie....

Buna ziua! Am o masina de spalat Gorenje w9865e care afiseaza mesajul de oroare 09. In carte nu apare acest cod de eroare. Masina este in garantie. Mentionez ca ultima spalare a efectuat-o normal, fara erori. In alta zi cand a fost pornita a afisat acest mesaj "error 09" si nu mai vrea sa faca nimic, se aude cum inchide usa, apoi o deschide. Va rog daca se poate sa rezolv singur problema. Am vazut la unele modele o combinatie de taste care executa un test. Exista si la aceasta? Multumesc.
Eroarea este F9 si inseamna ca masina are apa scursa in interiorul ei,deci e activat aquastop-ul,inclinati masina mai mult de 45 de grade sa se scurga apa din interiorul ei si dupa asta trebuie sa mearga.
Multumesc pentru raspuns. Am banuit acest lucru dar nu am stiut cum sa-l rezolv. Am inclinat masina dar nu am rezolvat problema. Daca tot am inclinat-o am observat ca pot sa deschid usor capacul de jos, l-am desfacut si este uscat. Am vazut ca este un plutitor care actioneaza un intrerupator, am verificat intrerupatorul si este OK, cupleaza si decupleaza normal. Se poate sa ma consiliati sa mai incerc si alta metoda? Poate fi ceva din soft? Reglajul prin combinatii de taste cum scrie in carte, limba sau ora functioneaza normal, iar dupa efectuarea setarilor apare din nou eroarea 09. O combinatie de taste sa revina la setarile fabricantului(reset total)?
Lucru în România