Buna seara ma intereseaza ce normativ sau ce lege te obliga sa montezi parazapezi la o casa cu inaltime mai mare de 10m care are in componenta parter ...

buna seara ma intereseaza ce normativ sau ce lege te obliga sa montezi parazapezi la o casa cu inaltime mai mare de 10m care are in componenta parter etaj si mansarda si ce normativ exista privind montarea de jgheaburi si burlane deoarece am o problema cu un vecin care a modificat acoperisul si a facut modificari de burlane fata de vechea coborare a burlanului jgheaburile nu s-au montat sub atic si de cate ori ploua apa curge pe langa jgheaburi nu are panta de colectare si anul acesta a inghetat apa in jgheaburi si a inghetat si au cazut pe mine in curte internandu-ma in spital si nu cunosc cui sa ma adresez sa arat ca nu s-au respectat nici un fel de normative. va multumesc.
Buna ziua, astfel de sesizari sunt de competenta Inspectiei de stat in Constructii de pe raza judetului unde se afla constructia.
Buna seara, nu aveti nevoie de documentare, ' lege sau normativ ' nu este nevoie decat o plangere penala la sectia de politie pentru vatamare corporala. Sau o sesizare la inspectia de stat in constructii si se poate demola acoperisul, deoarece din descriere este clar ca nu poate fi o constructie autorizata.
Corect!
Indiferent ce acoperiș construiește vecinul, „umbra" acoperișului sau „picătura" nu trebuie, nu este permis și este chiar ilegal să se proiecteze în curte dumneavoastră. umbra, picătura = proiecția la sol a acoperișului (v. firul cu plumb). Regulamentul și prescripțiile Planului Urbanistic General (PUG) al localității dv. definesc acest lucru ca obligativitate pt toți proprietarii de imobile. De asemenea Codul Civil face referiri la aceste aspecte care țin de vecinătate și sunt lege în toată țara Românească.
la primarie vedeti daca are toate actele inregula daca a pastrat distanta de razor daca nu a pastrat distanta avea nevoie de aprobarea dvs pt ridicarea sau modificarea imobilului