Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc construit pe grinzi, la ultimul etaj. Toti peretii despartitori, inclusiv cei dintre vecini sunt din BCA, ...

Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc construit pe grinzi, la ultimul etaj. Toti peretii despartitori, inclusiv cei dintre vecini sunt din BCA, iar ferestrele sunt din prefabricate de beton. Pot sa maresc geamul la baie in acest caz, de la 50x50 la 1200x50?
orice se poate face daca ai bani, chiar daca e perete portant. faci un mare santier, iti pune zidarul un buiandrug sus, adica o bara sau un arc ca o cheie de bolta, de beton armat sau de ceva, care sa tina peretele sa nu ti se prabuseasca in gaura. al tau sigur este portant ala cu geamul tau si are si armatura, ca doar nu iti da baia in apartamentu vecinilor. dar hotaraste-te daca merita. costa mult si trebuie sa fii sigur de mesterul care iti lucreaza, nu-i de gluma cu asta.
Buna ziua, nu este recomandat sa faceti aceasta lucrare. Pentru mai multe informatii, puteti sa consultati un proiectant, doar acesta isi poate da seama, la locul faptei, de toate conditiile constructive specifice locatiei.
Orice modificare se poate realiza cu respectarea legii. In cazul tau, fiind vorba de o modificare de fatada, iti trebuie autorizatie. Intrebarea este: cum vei realiza finisajul fatadei pe cere o modifici, tu locuind la etajul 4? Succes.
Marirea ferestrei ,pe fatada strica simetria existenta ; iti trebuie avizul proiectantului initial si solutia de refacere a fatadei l nu se poate sa ai la etajul 4 o fereastra dubla si la restul nivelelor pe jumatate ! sincer ,nu merita banii si alergatura .