ADINCIME FUNDATIE

Pentru montarea unor stilpi de sustinere a gardului existent din placi de 2 metri care va fi suprainaltat cu module din fier forjat de 1,5 metri s-au sapat pahare de 1,2 metri adincime .Stilpiii sint din teava patrata de 100x100 mm si vor fi fixati in beton armat si legati intre ei cu o centura de beton armat de 0,5 metri inaltime.Lucrarile s-au executat dupa un proiect initial .Acum dupa analiza geo care desi a detectat teren bun la baza acestor pahare s-a decis totusi realizarea unor fundatii de 2 metri adincime raportat la un studiu geo care a stat la baza realizarii casei care are piloni de 3,5 metri adincime !!! Mie mi se pare exagerata o fundatie de 60% din obiectiv.
Buna ziua, Este suficienta fundatia de 1,2m; totusi suprainaltarea gardului trebuie sa permita trecerea vantului prin ea. Deci nu este nevoie neaparat o fundatie de 2m adancime pentru acest gard de 2m inaltime Placi de beton + suprainaltarea cu fier forjat. Presupune ca suprainaltarea este de maxim 50cm, inaltimea maxima a unui gard prin lege fiind de 2,5 m.
n primul rind multumesc pt.ca ati acordat atentie intrebarii.In ce priveste inaltimea am obtinut aprobarile legale prealabile proiectului .Acum ma straduiesc sa calculez conform manualelor de inginerie publicate raportul dintre greutatea stilpilor din teava ( care vor avea doar rol de sprijin a gardului din placi existent pe care vor veni modulele ) taiati la 3,5 metri si capacitatea portanta necesara a unei fundatii calculata in KPA pentru a fi pregatit cu ocazia dezbaterii proiectului de rezistenta cu inginerii ( eu fiind jurist ).Am observat ca in zona noastra conform hartii adincimea de inghet este pina la 70 cm deci din acest punct de vedere 1,2 metri adincime fundatie este suficient ( luind in calcul si cei 20 cm necesari pentru patrunderea talpii fundatiei in stratul de teren sanatos )
Lucru în România