Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Volumetria sediului companiei Rossignol aminteste de muntii din imprejurimi

Volumetria sediului companiei Rossignol aminteste de muntii din imprejurimi

Sediul central al companiei Rossignol aduna angajatii din Europa sub un singur acoperis gigant, cu forme organice, inspirat de muntii din imprejurimi. Amplasata intr-o vale din zona alpina, in Saint-Jean-de-Moirans (intre Lyon si Grenoble), noua cladire are spatii pentru productie, management, distributie, vanzare si multe altele. Sediul a fost proiectat de Herault Arnod Architectes si gandit de acestia astfel incat sa exploateze la maxim strategiile durabile pentru a micsora impactul acestuia asupra mediului inconjurator.

 

Compania Rossignol este un leader in industria echipamentelor sporturilor de iarna, astfel ca tema de proiectare cerea ca noul sediu sa reflecte tehnologia si priceperea dar in acelasi timp sa evidentieze specializarea lor pe sporturi ce se desfasoara in aer liber.

 

Echipa de arhitecti si-a gasit sursa de inspiratie in formele de relief ale peisajului local, au folosit topografia terenului si materiale naturale. Un mare acoperis, care infasura intregul proiect este o forma organica, ce se remarca printr-o serie de culmi si vai, ondulate, cu pante variate. La interior, constructia asigura spatii amenajate pentru productia echipamentelor, spatii pentru service, zone destinate birourilor si echipelor de management, marketing si servicii de transport, birourile de vanzari, R&D, design si un restaurant montan, care seamana mult cu cabanele din statiunile de munte.

 

Volumele au fost contruite pe structura metalica si apoi acoperite cu sipci din lemn de larice si sticla. Scheletul metalic permite obtinerea unor spatii cu deschideri mari, cu plan liber si luminatoare pozitionate in acoperis, necesare pentru iluminarea naturala a interioarelor. Proiectat sa aiba un impact minim asupra mediului inconjurator, arhitectii au gandit volumul astfel incat sa eficientizeze la maxim consumul de energie. Cladirea a fost foarte bine izolata pentru a micsora pierderile de energie, iar acoperisul cu stresini largi protejeaza interioarele de soare. Spatiile de birouri sunt optimizate pentru a beneficia de ventilatie naturala iar ferestrele automate se deschid atunci cand conditiile sunt indeplinite. Caldura produsa in spatiile de productie este colectata si reintrodusa in sistemul de incalzire general al cladirii.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România