Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Un muzeu cu o volumetrie impresionanta pare ca tasneste din apele linistite ale unui lac din provincia Yilan, Taiwan. Constructia, proiectata de biroul Artech Architects, reproduce in mare masura formatiunile geologice specifice zonei etaland diversitatea tipurilor de roci care se gasesesc in apropierea sitului. Volumetria are forma unei prisme triunghiulare finisata in granit, alumniu reciclat si sticla.

 

Avand o suprafata totala de 39 500mp, Muzeul Lanyang a fost conceput pentru a etala istoria, cultura si peisajul deosebit al zonei. A fost ridicat pe malul lacului intr-o zona ocupata in trecut de portul Wushih. Pe langa rolul de a reconstrui si evoca istoria portului, muzeul prezinta diversitatea faunei locale in cadrul unei expozitii exterioare amenajate.

 

 

Geometria cu forme impresionante a fost inspirata de formatiunile geologice cuesta (din spaniola insemnand mal abrupt), o prezenta des intalnita in zona de coasta. Cladirea este compusa din mai multe volume cu tipologii diferite care se intrepatrund. Astfel zonele pline, finisate in piatra sau aluminiu, adapostesc la interior spatiile de expunere si zonele administrative ale muzeului. Volumele inchise in sticla marcheaza spatiile publice, precum foaierul sau restaurantul care au nevoie de lumina naturala si beneficiaza de deschideri catre peisajul inconjurator. Spatiile libere dintre volume actioneaza asemeni unor articulatii, care cu ajutorul luminii separa vizual zone cu functiuni diferite. Prezenta in departare a insulei Guishan (insula Muntelui Broastei Testoase) actioneaza asemeni unui punct de reper pentru vizitatorii muzeului care experimenteaza secventa de treceri din spatii interioare in cele exterioara, din zonele cu volumetrie solida, inchisa in cele spatioase, deschise.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Aplicarea pe șantier
Aplicarea foliilor lichide o poate face atât firma de montaj al tâmplăriei cât și companiile de construcții care execută lucrările în șantier. Iar datorită versatilității și rezistenței deosebite a peliculei formate, aplicarea foliilor lichide HS Protect se poate face și pentru protecția altor materiale neabsorbante, precum:

  • Plastic
  • Sticla
  • Cauciuc
  • Metal /usi metalice
  • Beton
  • Marmura
  • Granit
  • PAL/MDF melaminat, plastifiat etc

Aplicarea foliilor lichide HS Protect se face folosind o pompă airless, de preferintă cu piston, într-un singur strat, dintr-o singură trecere, la un randament real, cronometrat, de 10-12 mp/min. Adică pentru protejarea a 100mp de tamplărie, firma implică 30min, incluzând aici și operațiunile preliminare de pregătire și de deplasare în șantier între diversele locații de aplicare. Nu este necesara pregatirea prealabilă a suprafețelor de protejat. Nici măcar desprăfuite, nu trebuie ferestrele, pentru că orice încercare de curățare prealabilă a prafului sau depunerilor, va genera zgârieturi sau pătări. Vom aplica foliile lichide HS Protect direct peste praf având ca singură grijă ca suprafața să fie uscată și fără pete de ulei.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Apoi, acolo unde este necesar sau unde santierul solicită, echipa de specialisti Vectis poate asigura asistență tehnică și pregătirea aplicatorilor ca serviciu inclus. Scopul este aplicarea corectă și protecșia eficientă a suprafețelor.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

1. Costul de achizitie

Pretul de pornire al unui uscator de rufe electric ieftin depaseste, in cele mai multe cazuri, binisor 1,000 lei, ajungand pentru unele modele pana la 1,500 - 2,000 de lei sau chiar mai mult.

Un dezumidificator care sa indeplineasca functia de uscare de rufe intr-o incapere de pana la 10-15mp (desi o baie obisnuita nu depaseste de multe ori 6-8mp), porneste de la 400-500 lei. Practic, un dezumidificator este de la 2 pana la 5 ori mai ieftin decat un uscator de rufe electric.

Un dezumidificator la un pret redus nu inseamna ca este slab la capitolul performanta, pretul fiind de obicei direct proportional cu marimea lui si functiile extra din dotare. De exemplu, un dezumidificator dotat doar cu functiile de baza este, evident, mai ieftin decat un dezumidificator care detine si functie de purificare sau are componenta SMART.

Dezumidificarea propriu-zisa va fi facuta la fel de bine de catre ambele aparate, diferenta constand in dotarile extra ale aparatului mai scump. Modelele de uscatoare automate au diferente mai mici de preturi deoarece majoritatea prezinta aceleasi functii.

2. Consumul de curent electric

Pentru un produs pe care il folosesti foarte des, trebuie sa iti pui si problema costului generat de acesta pe durata lui de viata. Haideti sa facem si aici o comparatie intre cele 2 tipuri de aparate.

Dezumidificator: consumul de energie pentru un aparat de 10-12 litri/zi (potrivit pentru uscarea rufelor intr-o baie, de exemplu), este, in medie, de 180-220W/h.

De exemplu, modelul D12 ECO are un consum de sub 200W, intre 156W/h si 190W/h in functie de treapta de lucru si parametrii termici din incapere.

Timpul de uscare cu ajutorul unui dezumidificator, in conditii optime este de 4-6 ore, indiferent de cantitate de rufe. (vom vorbi mai jos de conditiile optime de folosire a unui dezumidificator pentru uscare rufe). Deci vorbim de aprox. 800-1200W pe ciclu de uscare.

Uscator de rufe: Consumul de electricitate al unui uscator electric porneste de undeva de la 700-800W/h (in cel mai bun caz identificat de noi) si poate ajunge pana la 1500-2000W/h.

Timpul de uscare cu ajutorul unui uscator variaza, in functie de cantitatea de rufe, de la 1 h (pentru 1-2 kg de rufe) la 4-5 ore pentru capacitate maxima (7-9 kg rufe).

Sa consideram un timp mediu de 2,5 ore, rezulta un consum mediu de 2000-2500W pe ciclu de uscare.

Cu alte cuvinte, un dezumidificator consuma de cel putin 2 ori mai putin decat un uscator de rufe. In conditii optime de utilizare, noi apreciem ca dezumidificatorul consuma de 4 pana la 6 ori mai putin decat un uscator de rufe. Calculeza economia de energie luand in considerare ciclurile de uscare dintr-un an intreg.

3. Cantitatea de rufe uscate intr-un ciclu de lucru

Pe piata sunt, in acest moment, uscatoare de rufe de 5-6 pana la 9 kg.

Cate kilograme de rufe poti usca cu un dezumidificator? Atat cate pot intra in baia sau in camera in care asezi dezumidificatorul O masina de rufe? 2? 3? Dezumidificatorul va usca uniform TOATE rufele in acelasi timp fie ca este vorba de o mana de rufe sau 3 masini de rufe.

Evident, pentru un volum mai mare de rufe, un dezumidifiicator cu o capacitate mai mare va usca rufele mai repede. (Noi te putem ajuta sa alegi dezumidificatorul potrivit in functie de nevoile casei tale.)

4. Produse pe care le poti usca intr-un uscator de rufe electric vs. cu ajutorul unui dezumidificator

Aici lucrurile devin si mai interesante.

Uscatorul electric de rufe:
Haine, lenjerii de pat, prosoape, pilote usoare in cel mai bun caz.

Dezumidificatorul de aer:
Haine, lenjerii de pat, prosoape, paturi (de orice dimensiune si grosime), pilote (oricat de mari si groase), rucsacuri mari de drumetii, ghiozdane (chiar si cele mari, patratoase), genti de voiaj, covoare (da - chiar si covoarele alea mari din casa bunicii), mochete, carpete, Incaltaminte si orice doresti sa speli si poti duce in baie... sau nu. Pentru ca dezumidificatorul il poti muta USOR acolo unde ai nevoie.

Cu alte cuvinte, dezumidificatorul poate usca o gama mult mai variata de obiecte datorita faptului ca nu depinde de dimensiunea unei cuve, precum este cazul uscatorului electric sau a masinilor de spalat cu uscator. Prin urmare, dezumidificatorul castiga nu doar la varietate cat si la numarul de articole pe care le poate usca simultan. In plus, pe lista articolelor care pot fi uscate de un dezumidificator intra inclusiv obiectele din materiale pretentioase sau delicate (piele, lana matase, etc.) datorita uscarii la rece (fara aer cald).

5. Mobilitate

Un dezumidificator poate fi mutat cu usurinta dintr-o incapere in alta, fiind usor si de dimensiuni reduse – o mare parte din modelele de pe piata au si maner si roti incorporate pentru o manevrare facila.

Vrei sa usuci in baie? Perfect. Ai multe rufe de uscat (ti-au venit toti vecini sau rudele in vizita pentru ca au aflat ca ai un dezumidificator)? Pune-le pe suporti corespunzator in orice camera si lasa aparatul sa-si faca treaba.

In plus, modelele noi de pe piata au un design atractiv si usor de integrat in orice incapere.

Pe de alta parte, un uscator de rufe se instaleaza intr-un loc fix si acela este de obicei in baie sau debara unde dimensiunile similare unei masini de spalat pot ridica probleme.

6. Polivalenta

Uscatorul automat poate DOAR sa usuce rufele, in timp ce dezumidificatorul asigura un nivel optim de umiditate in casa, prevenind aparitia mucegaiului – aceasta fiind functia principala a acestui aparat-minune.

Astfel, un dezumidificator se dovedeste util pentru intreaga casa, nu doar pentru uscarea hainelor, pe tot parcursul anului.

Ai umiditate crescuta in baie dupa ce ai facut dus? Dezumidificatorul usuca repede aerul. Ai umiditate in bucatarie de la prea mult fiert de bulion sau sarmale? Dezumidificatorul poate regla umiditatea din aer. Ai dat cu mopul pe jos si nu vrei sa deschizi toat eusile si ferestrele? Dezumidificatorul ajuta la o uscare accelerata. Te-a inundat vecinul de deasupra? Exact - dezumidificatorul te ajuta sa usuci si peretii.

7. Functii speciale (inclusiv capacitatea de a extrage mirosul de detergenti)

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Dezumidificatoarele noi de pe piata au in componenta numeroase functii extrem de atractive: de la wi-fi care permite manipularea aparatului direct din telefon, la functie de ionizare sau purificare cu ajutorul unui filtru HEPA (acestea retin 95% dintre microparticulele de peste 0.3 microni aflate in aer) sau Carbon Activ (care retine mirosuri). Aceste functii fac din dezumidificator un aparat indispensabil pentru un aer sanatos pe tot parcursul anului.

Stii mirosul acela de detergent care ramane in rufe sau in aer? Dispare. Cu ajutorul unui dezumidificator cu filtru HEPA sau Carbon Activ, nu mai mirosi si nu mai respiri particule de detergent.

In cazul uscatorului de haine, din cauza principiului de functionare pe aer cald, functiile sale sunt strict legate de programele de uscare – pe acelasi principiu ca la masina de spalat. Uscarea cu aer rece, adica cu ajutorul unui dezumidificator nu are nevoie de programe speciale, fiind doar o “grabire” a procesului natural de uscare.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

8. Aspectul rufelor uscate

 

Rufele trecute printr-un uscator ies, cel mai adesea, sifonate si pline de cute, indiferent de programul folosit. NU acelasi lucru se intampla in cazul unui dezumidificator. Daca ai intins rufele corect pe suportul de uscat rufe, iti va fi mult mai usor sa le calci.

 

9. Alterarea materialului


Uscarea "la cald" cu ajutorul uscatorului electric poate surveni, uneori, cu acel "parca tricoul meu este mai mic, oare chiar am crescut de ieri pana azi?". Pe de alta parte, anumite tipuri de materiale sensibile la temperaturi inalte se deterioreaza mai repede sau nci nu isi gasesc locul intr-un uscator de rufe.

Cu un dezumidificator poti usca ORICE TIP DE MATERIAL, fara o alterare a tesaturii si fara "a intra la apa".

 

Principiul de functionare al unui dezumidificator sau care este secretul avantajelor de mai sus

Intrebuintarea originala a unui dezumidificator consta in mentinerea un nivel optim de umiditate in casa, prevenind astfel aparitia mucegaiului si a altor bacterii care afecteaza sanatatea sistemului respirator, precum si “sanatatea” casei tale. 

Cum face acest lucru? prin aspirarea aerului din incapere, extragerea umiditatii prin fenomenul de condesare si evacuarea aerului uscat.  

Acest principiu de functionare se aplica si la uscarea rufelor: aparatul extrage umiditatea din aer, iar rufele se vor usca “la rece”. Prin ventilarea continua a aerului, rufele ude "cedeaza" accelerat umiditatea din tesatura, insa intr-un ritm natural, similar cu uscarea rufelor la soare.

Ce inseamna acest lucru? Deoarece nu actioneaza cu aer cald, dezumidificatoarele usuca hainele intr-un mod gentil, fara sa afecteze in niciun fel materialul textil. Uscatoarele electrice de rufe emit aer cald iar acesta, in timp isi lasa amprenta asupra calitatii materialului.

 

Cum crestem viteza de uscare a rufelor cu ajutorul unui dezumidificator

Asa cum am promis, iata cateva sfaturi pentru a folosi mai eficient un dezumidificator:

- aseaza rufele intr-o incapere mai mica, inchisa. De obicei, baia poate avea acest rol. Aparatul va extrage umiditatea si daca pui rufele intr-o incapere mai mare, insa va dura mai mult. 

- aseaza rufele cu o anumita distanta intre ele pentru a permite ventilarea aerului uscat printre rufe. Cu alte cuvinte, nu le ingramadi pe sarma sau pe surpotul de uscat rufe.

- creaza o temperatura optima de 27 grade C in incaperea unde usuci rufele. Aparatul poate sa usuce si la temperaturi mai scazute, dar cu o eficienta mai mica (dureaza mai mult acest proces).

- plaseaza aparatul in proximitatea rufelor cu directia de evacuare a aerului uscat inspre rufe (dar nu plasa aparatul sub rufe pentru a evita scurgeri de apa in aparat)

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

3. Izoleaza peretii pe care se monteaza semineul

 

Pentru constructia semineului, este esentiala utilizarea placilor izolatoare termorezistente pentru izolarea peretilor, indiferent de materialul acestora. Verificati calitatea materialelor izolatoare si a adezivului, preferand solutii cu placi de silicat de calciu sau vermiculita. Taiati placile cu un fierastrau de mana si asigurati-va ca suprafata acestora este curatata inainte de montaj. Fixati-le pe perete cu adeziv flexibil si umpleti rosturile cu adeziv.

Inainte de montaj, curatati suprafata placilor cu apa pentru a indeparta impuritatile si a asigura o aderenta buna. Fixati placile izolatoare (silicat, vermiculita, skamotec) pe perete folosind puncte de adeziv flexibil. Dupa montaj, umpleti toate rosturile cu adeziv folosind un spaclu.

 

4. Amplaseaza focarul urmand schita de montaj

 

Daca focarul de semineu are picioare de montaj conform schitei, acesta poate fi usor plasat pe pozitie. In absenta picioarelor, focarul va fi asezat pe un suport de preferat, din otel, special conceput in acest scop. Este important ca focarul sa fie amplasat la minimimum 10 cm distanta de orice obstacol pentru a preveni supraincalzirea si pentru a permite o buna circulatie a aerului de convectie.

Inaltimea recomandata pentru montarea focarului fata de sol este de 30-40 cm, asigurandu-se o circulatie adecvata a aerului sub focar pentru a preveni supraincalzirea pe termen lung.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

5. Racordeaza semineul la aerul de ardere din exterior (daca este necesar)

 

Unele focare de semineu, in special cele din fonta, necesita un kit special pentru a fi conectate la aerul de ardere din exterior, constand in 3 piese. Alte focare necesita doar o clapeta de admisie, in timp ce altele au acest sistem incorporat.

Cu toate astea, racordarea focarului la aerul de ardere din exterior nu este obligatorie, ci este o optiune (cu mici exceptii, de exemplu la semineele cu ardere etansa, unde aerul din exterior este obligatoriu), dar, daca amplasarea semineului permite acest lucru, se recomanda, deoarece ea aduce o serie de avantaje si anume:
● nu consuma oxigenul din incaperea unde este amplasat;
● ajuta la o ardere mai curata si mai completa a lemnelor;
● imbunatateste tirajul si reduce depunerile de funingine pe suprafata sticlei.

 

6. Racordeaza semineul la un cos de fum calitativ

 

Dupa ce focarul este plasat in pozitie conform schitelor semineului, urmatoarea etapa cruciala este racordarea la cosul de fum. Se recomanda utilizarea de burlane din otel sau inox, avand grosimi minime de 2 mm, respectiv 0,8 mm, pentru a evita inlocuirea frecventa a tronsoanelor de evacuare si costuri suplimentare.

Cu toate acestea, recomandam sa se utilizeze tubulatura fixa ori de cate ori este posibil. Inoxul flexibil in dublu strat este o optiune des intalnita pentru centralele pe combustibil solid, fiind usor de inlocuit in caz de necesitate.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

7. Construieste masca semineului

 

Pentru construcția carcasei semineului, se recomandă lucrul în jurul ușii focarului, folosind o bandă specială de dilatare sau distanțiere mici care vor fi îndepărtate ulterior pentru a evita apariția fisurilor în construcția semineului ca urmare a dilatării focarului. Se recomandă lipirea plăcilor izolatoare cu un adeziv flexibil special destinat semineelor și umplerea tuturor rosturilor cu adeziv după lipire.

 

In cazul unui semineu electric, masca acestuia se monteaza mult mai usor, nu ai nevoie de atatea elemente, iar manopera este mult mai simpla.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

8. Finalizarea lucrarii

 

Atentie la dimensionarea grilelor! Se va lua in considerare doar dimensiunea interioara de evacuare, nu dimensiunea totala a grilei, adica doar partea pe unde aerul va fi evacuat. Acest lucru inseamna ca se va calcula dimensiunea totala minus aprox. ~ 2-3 cm. Iata cum trebuie dimensionate:
PUTERE (kw) Dimensiune (cm2)
12-14 kw ~ 750 cm2
16-18 kw 800-1000 cm2
18-22 kw 850-1200 cm2
22-24 kw 900-1250 cm2
24-30 kw 1000-1500 cm2

extensiv.jpg
extensiv.jpg
semi-intensiv.jpg
semi-intensiv.jpg
intensiv.jpg
intensiv.jpg
Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Vizitatorii standului au avut ocazia să descopere întreaga gamă a multipremiatului profil Elegant, care a fost îmbunătățit și mai mult cu sistemul iCOR, datorită căruia este posibilă combinarea diferitelor serii de cadre și ferestre. Acest lucru asigură o interșanjabilitate completă a cadrelor și a ferestrelor, ceea ce duce la o reducere fără precedent a complexității din producție și logistică.

Pe lângă profilele pentru ferestre, Deceuninck și-a prezentat și gama largă de uși culisante și uși glisante, cu un kit pentru instalare rapidă și sisteme de jaluzele. De asemenea, Deceuninck Project Planner 2.0, o aplicație care va facilita major planificarea pentru arhitecți și producătorii de ferestre, se află în etapa finală de dezvoltare.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Compania a prezentat și profilul ThermoFibra fără oțel: tehnologia ThermoFibra cu fibră de sticlă în loc de armături de oțel permite o izolație termică și o stabilitate superioare. Astfel, sunt posibile dimensiuni semnificativ mai mari, cu o greutate mai mică a profilului. Utilizarea materialului reciclat în miezul profilului face sistemul foarte durabil, iar profilele pot fi reciclate în întregime în facilitățile proprii ale Deceuninck.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata
Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Vizitatorii standului au avut ocazia să descopere întreaga gamă a multipremiatului profil Elegant, care a fost îmbunătățit și mai mult cu sistemul iCOR, datorită căruia este posibilă combinarea diferitelor serii de cadre și ferestre. Acest lucru asigură o interșanjabilitate completă a cadrelor și a ferestrelor, ceea ce duce la o reducere fără precedent a complexității din producție și logistică.

Pe lângă profilele pentru ferestre, Deceuninck și-a prezentat și gama largă de uși culisante și uși glisante, cu un kit pentru instalare rapidă și sisteme de jaluzele. De asemenea, Deceuninck Project Planner 2.0, o aplicație care va facilita major planificarea pentru arhitecți și producătorii de ferestre, se află în etapa finală de dezvoltare.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Compania a prezentat și profilul ThermoFibra fără oțel: tehnologia ThermoFibra cu fibră de sticlă în loc de armături de oțel permite o izolație termică și o stabilitate superioare. Astfel, sunt posibile dimensiuni semnificativ mai mari, cu o greutate mai mică a profilului. Utilizarea materialului reciclat în miezul profilului face sistemul foarte durabil, iar profilele pot fi reciclate în întregime în facilitățile proprii ale Deceuninck.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata
acoperis-verde-biodivers-1.jpg
acoperis-verde-biodivers-1.jpg
acoperis-verde-biosolar.jpg
acoperis-verde-biosolar.jpg
Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata
Basílica de la Sagrada Família / Facebook

Clădirea, care a primit autorizație de construire abia în 2019, a fost desemnată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1984.

Istoria construirii catedralei Sagrada Familia din Barcelona este lungă și complexă, marcată de probleme de finanțare și de război.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata
Basílica de la Sagrada Família / Facebook

Antoni Gaudi nu a fost primul său arhitect. Avea puțin peste 20 de ani când, în 1877, Josep Maria Bocabella, un catolic fervent și vânzător de cărți religioase, l-a angajat pe arhitectul Francisco de Paula del Villar să deseneze planurile "Sfintei Familii".

Câțiva ani mai târziu, pe fondul unor neînțelegeri privind detaliile viitorului edificiu, Bocabella l-a concediat pe Villar. În 1883, viziunea sa și-a găsit corespondent în Gaudi, în vârstă de 31 de ani și un nume tot mai sonor în rândul comunității arhitecturale catalane.

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata
Basílica de la Sagrada Família / Facebook

În 1925 a fost finalizat primul dintre turnuri - și singurul din timpul vieții lui Gaudi. Marele arhitect a murit pe 10 iunie 1926 și a fost înmormantat în cripta templului Sagrada Familia. Citește mai mult: Istoria tumultoasă a capodoperei lui Gaudi

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Durabilitate si rezistenta la impact

Rezistenta solutiei Rawlplug consta in procesul inovator de forjare si tratament termic. Acest lucru asigura o calitate inalta a otelului in produsul finit si rezistenta acestuia la impact. Rawlplug nu utilizeaza procedee de gravare acida in procesul de aplicare a acoperirii cu fulgi de zinc, astfel evitand fragilizarea cu hidrogen a suruburilor. Protectie 100%.

Fixare rapida

Pur si simplu realizati o gaura cu un diametru putin mai mic decat spirala surubului in sine. Urmati instructiunile clare cu privire la dimensiunea burghiului, regasita in codul produsului. In acest fel, orificiul pregatit asigura o ghidare adecvata a surubului, in timp ce unghiurile filetului, crestaturile si noul design inovativ foreaza cu precizie substratul, in timpul insurubarii. Ancora functioneaza pe principiul taierii betonului, nu prin dilatare. Este o prindere dintr-o bucata, nu este nevoie de folosirea saibelor si piulitelor. Mai mult, instalarea suruburilor nu necesita utilizarea unor instrumente speciale, iar daca este necesar, exista posibilitatea demontarii lor complete, neinvazive. Pur si simplu.

Raspunde cerintelor fiecarui executant

Calirea prin inductie ofera o duritate ridicata a suprafetei si o duritate a miezului, permitand o instalare rapida si fara probleme, chiar si in cele mai inalte clase de beton, pana la C50/60.
Calirea prin inductie ofera o duritate ridicata a suprafetei si o duritate a miezului, permitand o instalare rapida si fara probleme, chiar si in cele mai inalte clase de beton, pana la C50/60

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata
Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Caracteristici:

• Striatii pe suprafata saibei, nervurile suplimentare sub cap asigura o mai buna fixare a elementului montat pe substrat
• Protectie anticoroziva cu zinc, acoperire cu fulgi de aluminiu, clasa de coroziune C1-C4
• Filetul se continua pana in varful ancorei, astfel asigura o mai buna infiletare in substrat, obtinand capacitati de incarcare mai mari
• Calirea prin inductie asigura duritate si rezistenta ridicata atat suprafetei, cat si miezului ancorei
• Produsul este integrat in software-ul EasyFix pentru proiectarea elementelor de fixare
• Forma optimizata a varfului asigura ancorarea eficienta de la inceputul filetului
• Noua geometrie a filetului cu dinti suplimentari de taiere asigura o instalare rapida si usoara, inclusiv in beton armat C20/25 - C50/60
• Agrement seismic C1 si C2.

ETA-23/0707
test rezistenta seismica C1-C2 cu rezultat favorabil (in curand in ETA)
test rezistenta la foc R30-R120 cu rezultat favorabil (in curand in ETA)

Instructiuni de utilizare

Volumetria muzeului Lanyang pare ca este pe jumatate scufundata

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.