Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Vila F, forme prefabricate ce profita de soarele Greciei

Vila F, forme prefabricate ce profita de soarele Greciei

Proiectata de echipa Hornung & Jacobi Architects, impresionanta Vila F a fost construita pe un teren de pe coasta insulei Rhodos, Grecia. Cei 220mp ai casei au fost conceputi pentru a gazdui o familie si oaspetii pe care acestia ii au de obicei.

 

Proprietatea se separa de drumul de coasta printr-un perete existent, inalt si realizat din bolovani printr-o tehnica traditionala. Acest element orizontal a fost implementat ca parte componenta a jocului de volume propus. Spatiul de acces este marcat printr-un decupaj amplu, oblic, in acest perete, finisat cu un placaj de culoare deschisa. Trecand de poarta, se ajunge sub volumul suspendat al casei in terasa caruia au fost realizate o serie de perforatii care permit luminarea naturala a aleii ce conduce la usa de intrare.

 

Volumele casei au fost realizate pe structura usoara cu panouri prefabricate din lemn. La exterior acestea au fost doar tencuite, acest lucru fiind posibil datorita temperaturilor care nu scad niciodata sub zero. Pentru ca locuinta este folosita sezonier, spatiile acesteia trebuiau sa poata fi racite respectiv incalzite foarte usor. Acest lucru a fost posibil prin pastrarea unui spatiu central care sa actioneze asemeni unui cos de ventilatie care sa dirijeze aerul cald catre acoperis de unde sa iasa prin actionarea mecanica a unui luminator. In apropierea zonei de zi, umbrita de volumul in consola a fost amenajata o piscina care ajuta la mentinerea unei atmosfere racoroase pe tot parcursul zilei. Pe acoperis au fost montate panouri foto-voltaice care asigura intregul necesar de energie al locuintei de vacanta.

 

Avand spatiile interioare orientate spre mare, aceasta vila este in acelasi timp moderna si prietenoasa cu mediul. La nivelul accesului a fost amenajat spatiul de parcare, depozitari si spatii tehnice. De aici porneste o scara care urca si ajunge in zona de zi, cu bucatarie, un grup sanitar, spatiul de luat masa si livingul.

 

Arhitectii au dorit ca spatiile sa beneficieze de perspective catre mare astfel ca nivelul zonei de zi este la limita superioara a zidului de piatra. De pe terasa, coborand o serie de trepte se poate ajunge in spatiul destinat oaspetilor, amenajat separat cu dormitor si grup sanitar. La etaj, in volumul construit in consola se afla dormitorul matrimonial, cu dressing si baie, avand o terasa generoasa, umbrita care ofera vederi ample catre imprejurimi.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România