Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Viitorul livrărilor: Roboții și mașinile autonome lucrează în echipă pentru a duce colete la destinație

In viitor, curierii sunt scosi din ecuatie atunci cand vine vorba de livrari, coletele noastre urmand sa ne fie aduse la usa de roboti si de masini autonome care vor lucra in echipa.
Viitorul livrărilor: Roboții și mașinile autonome lucrează în echipă pentru a duce colete la destinație
Continental
Cel putin asa suna un concept propus de compania germana Continental cu ocazia editiei din acest an a CES, cel mai important eveniment international din domeniul tehnologiei. Compania a prezentat publicului de la Las Vegas si prototipul unuia dintre roboteii cu patru picioare, asemanator, ca aspect si din punct de vedere functional, cu celebrul robot al celor de la Boston Dynamics, Spot Mini.

Conceptul sau este bazat pe un vehicul electric autonom dezvoltat de companie, Continental Urban Mobility Experience (CUbE), un mini-autobuz de tip capsula al carui interior poate fi reconfigurat astfel incat sa indeplineasca functii diferite. Rolul micilor robotilor, la randul lor autonomi si electrici, ar fi acela de a transporta coletul pana la usa destinatarului.

Potrivit reprezentantilor companiei, un sistem eficient de mobilitate autonoma ar trebuie sa se concentreze pe transportul pasagerilor in timpul zilei, atunci cand exista cerere pentru acest tip de serviciu, si pe livrarea de bunuri seara, cand oamenii sunt de obicei acasa pentru a-si primeasca pachetele. Un astfel de sistem ar putea functiona 24/7, mai spun cei de la Continental.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România