Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Utilizarea cofrajelor Geopanel pentru reabilitarea stâlpilor deteriorați

Cofrajele reutilizabile si modulare Geopanel de la Geoplast, din ABS (Acrylonitrile butadiene styrene), material usor de prelucrat, cu proprietati excelente la termoformare si cu un grad ridicat de rezistenta la impact, reprezinta o alegere excelenta pentru reabilitarea stalpilor structurali cu beton degradat si armatura expusa, putand fi instalate extrem de usor in jurul structurilor existente.
Utilizarea cofrajelor Geopanel pentru reabilitarea stâlpilor deteriorați

Totodata, cofrajele Geopanel sunt mult mai usoare si mai suple decat cofrajele clasice din metal si ofera, astfel, o serie de avantaje indiscutabile: se instaleaza rapid, se dezasambleaza si se reasambleaza usor si pot fi refolosite de cel putin 100 de ori.

Reabilitarea unui viaduct din sudul Italiei

Geoplast a contribuit recent la restaurarea pilonilor unui viaduct construit in anii ’60. Ca urmare a expunerii indelungate la factorii atmosferici, betonul era degradat si umflat, iar armatura corodata.

Cu o greutate de numai 11 kilograme/panou, cofrajele Geopanel au permis o interventie rapida. Fiind manipulate fara ajutorul macaralelor sau al altor mijloace mecanice, acestea au constituit o alternativa perfecta la sistemele automatizate de ridicare, mai complexe si mai costisitoare.

In pofida spatiului de manevra restrans si a absentei unui sistem de ridicare mecanic, pilonii au fost imbracati in cofraje Geoplast integrate corespunzator cu elemente unghiulare din otel, pentru a respecta geometria stalpilor. Cofrajele au fost ancorate de structura existenta cu ajutorul unor tije cu diametrul de 10 mm fixate cu ancore chimice la o adancime de 10 centimetri. Odata incheiate operatiunile de cofrare, s-a trecut la turnarea betonului.

Persoanele interesate de tehnica de reabilitare a structurilor din beton sunt invitate sa participe la webinarul Geoplast "Reabilitarea stalpilor din beton: cofreaza inteligent", care va avea loc miercuri, 16 mai 2018, fiind transmis de la Roma, Italia, incepand cu ora locala 16.00 (ora 17.00 la Bucuresti).

De asemenea, detalii gasiti si la reprezentantul GEOPLAST pentru Romania, Dan Bejan +40.744.545.415.

Utilizarea cofrajelor Geopanel pentru reabilitarea stâlpilor deteriorați

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
REDA
Lucru în România