Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Uși automate pentru controlul accesului și respectarea distanțării sociale

Aceste vremuri speciale pe care le trăim ne provoacă în nenumărate feluri: de la modul în care ieșim din casă, ne facem cumpărăturile, ne facem job-ul… toate s-au schimbat radical în doar câteva luni. Iar perspectivele unei reveniri la viața ”normală” de dinainte de pandemie nu se întrevăd prea curând.
Uși automate pentru controlul accesului și respectarea distanțării sociale

Va trebui să învățăm să trăim altfel, să înțelegem și să acceptăm că sunt necesare schimbări ale unor comportamente banale, să învățăm să trăim cu ele și să ne facem ”noul normal” cât mai ușor de suportat și cât mai productiv.

Cert este că pandemia de COVID-19 a adus sănătatea în centrul preocupărilor pentru noi toți. Am văzut cum companiile și brandurile se raliază susținerii domeniului sanitar fie prin simplul fapt de a le permite angajaților să lucreze de acasă, fie prin adaptarea liniilor de producție pentru a fabrica măști sau dezinfectanți sau respectarea și promovarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește distanțarea socială și regulile stricte de igienă.

Ce am aflat noi, la KADRA, din această criză este că unele dintre soluțiile pe care până acum le propuneam pentru ca beneficiarii noștri să aibă cât mai mult confort sau ușurință în exploatare au devenit soluții care înseamnă în primul rând siguranță sanitară. Iar una dintre aceste soluții, ușor de implementat, este ușa automată pentru acces în spații cu trafic intens.

Soluții sustenabile pentru noua normalitate

Cele mai aglomerate spații au rămas în această perioadă magazinele alimentare, supermarket-urile, farmaciile: sunt tipurile de comerț care au rămas deschise pe perioada stării de urgență și de care oamenii au avut cel mai mult nevoie. De câte ori nu ați văzut cozi în fața magazinului de la colț sau a farmaciei din cartier? Aceste spații cu trafic ridicat au avut de gestionat două aspecte principale: igiena strictă, pentru a limita riscul de contaminare, încă de la intrarea clienților și până când aceștia părăsesc spațiul, și controlul accesului, pentru a respecta regula distanțării sociale.

Poate nu ne-am fi gândit până acum că o simplă ușă de intrare poate rezolva aceste probleme simplu și rapid. O investiție care răspunde nevoilor situației imediate, dar care își va dovedi rentabilitatea în anii ce urmează.

Automat înseamnă sigur, fără contact, fără risc de contaminare

Prin automatizarea accesului se elimină contactul cu clanța sau mânerul ușii, o suprafață extrem de expusă riscului de contaminare cu agenți patogeni, devenită în ultima vreme inamicul public numărul 1. Înfășurată, înfășată, protejată cu tot felul de soluții artizanale, de la tifon la servețele sau hârtie igienică, clanța a devenit preocuparea oricărui administrator responsabil de magazin sau farmacie, care vrea să își protejeze clienții sau angajații de riscul infectării. Aceste improvizații pot fi soluții de moment, însă nu se dovedesc viabile pe termen lung, mai ales că va trebui să ne obișnuim cu regulile stricte de igienă, să fim mult mai atenți la ce atingem.

Uși automate pentru controlul accesului și respectarea distanțării sociale
Ușile automate rezolvă din start această problemă pe termen lung: investești o dată pentru ani, sau zeci de ani. Scapi de grija clanței buclucașe, ai siguranță în exploatare, confort, gestionezi ușor un trafic intens. Ești pregătit să faci față noii realități fără perturbări de activitate sau îngrijorări suplimentare.
Uși automate pentru controlul accesului și respectarea distanțării sociale

Automatizarea permite controlul accesului și respectarea distanțării sociale

Aceeași automatizare permite și controlul accesului în spații aglomerate. Asta înseamnă că ușa se blochează automat când se atinge numărul maxim admis de persoane în magazinul sau farmacia în cauză, iar un simplu mesaj care să îi anunțe pe clienți despre acest mecanism salvează discuții inutile și alte neplăceri.

În condițiile în care va trebui să ne obișnuim cu un alt mod de a trata fluxurile de oameni în spații închise, de a gestiona aglomerațiile, controlul accesului integrat în automatizarea ușii de la intrare se poate dovedi o soluție simplă, elegantă și sustenabilă.

Soluții de azi ca să trăim mai bine mâine

Crizele ne pun la încercare vechile obișnuințe, ne scot din ritmul pe care îl aveam, ne sperie, ne provoacă. Important este să ne repliem și să construim, chiar și în criză.

Noi, la KADRA, credem în soluții viabile pe termen lung, în investiții care reprezintă adaptări la noua realitate, dar care vor putea fi exploatate în viitor ca să ne facă viața mai ușoară, să ne permită reîntoarcerea în activitate, să ne dezvoltăm, să trăim poate mai bine și mai sigur decât o făceam înainte de criză.

În noua paradigmă, când gândim soluțiile automate de acces, credem că orice experiență, produs sau serviciu va fi reconsiderat de public în funcție de impactul pe care acestea îl pot avea asupra stării de sănătate. Și suntem deciși să ne punem la treabă toată experiența și capacitatea de inovație, alături de partenerii noștri, pentru a propune soluții avansate în acest sens.

La KADRA găsiți mereu un consultant pregătit să vă ofere cea mai bună soluție pentru acces automat, sigur și curat.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
KADRA