Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Uniunea Arhitecților din România lansează cea de-a XIII-a editie a Bienalei Naționale de Arhitectură

Uniunea Arhitecților din România (UAR) lansează, pe 22 mai, cea de-a XIII-a ediție a Bienalei Naționale de Arhitectură.
Uniunea Arhitecților din România lansează cea de-a XIII-a editie a Bienalei Naționale de Arhitectură

Evenimentul de lansare a Bienalei, care se va desfășura pe parcursul unei luni, va avea loc la Centrul de Cultură Arhitecturală din strada Jean Louis Calderon 48, începând cu ora 11.00.

"Tema Bienalei Naționale de Arhitectură 2018 - '100 de ani de Arhitectură în România' - este dedicată unei aniversări cu profundă rezonanță pentru arhitectură și profesioniștii acesteia, pentru cultura și istoria națională", spun reprezentanții Uniunii Arhitecților din România intr-un comunicat transmis SpatiulConstruit.ro.

Bienala, cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților, organizat neîntrerupt din 1994, va avea loc, pentru prima dată, în opt orașe ale țării în paralel, respectiv București, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș. 

 

"Tema din acest an promovează recuperarea tradiției și dialogul ei cu modernitatea. Redefinirea spațiului urban, propunând soluții în pas cu noile tehnologii, toate concretizate în proiecte a căror miză este viitorul. Timp de o lună vor avea loc dezbateri de idei, evenimente în care arhitectul se va întâlni cu comunitatea", mai precizeaza reprezentanții UAR.

 

Bienala Naționala de Arhitectură din acest an va fi alcatuită din 11 secțiuni, si anume: 

 

- Arhitectura rezidențială

- Arhitectura construcțiilor publice

- Restaurare. Consolidare. Clădiri restituite orașului

- Design interior

- Spațiul public incluziv

- Rural, Arhitectura verde și energii alternative

- Diplome. Arhitecți în devenire

- Publicații de arhitectură

- Fotografia de arhitectură

- Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă

 

În jurul expoziției-concurs va fi organizată o suită de alte evenimente culturale conexe - conferințe, expoziții, dezbateri profesionale, lansări de carte.

 

Programul evenimentului de lansare din 22 mai 2018 este următorul:

ora: 11:00    

Lansarea oficială a Bienalei Naționale de Arhitectură  va avea loc la sediul Uniunii Arhitecților din România  (strada Jean Louis Calderon, nr. 48) în prezența Președintelui de Onoare al ediției a XIII-a a Bienalei, Acad. prof. arh. Romeo Belea, a Președintelui Uniunii Arhitecților din România, arh. Ileana Tureanu, a Comisarului Bienalei din acest an conf. dr. arh. Bogdan Tofan și a secretarului Bienalei arh. Adina Mastalier.

 

ora: 11:30    

Comisarul Bienalei - conf. dr. arh. Bogdan Tofan va premia studenții arhitecți ai anului VI UAUIM, participanți la Concurs de design pentru Trofeul BNA „100 de ani de arhitectură în România“la sediul Uniunii Arhitecților (strada Jean Louis Calderon, nr. 48)

ora: 16:30   

În cadrul  evenimentului “Romanian Design Week” va avea loc lansarea identității vizuale a celei de-a XIII-a ediții a Bienalei Naționale de Arhitecură și deschiderea oficială a concursului de proiect  (în Cartierul Creativ Hub+Store din cadrul proiectului “Romanian Design Week”,  strada Calea Victoriei, nr. 46)

 

- va fi prezentată în premieră identitatea vizuală a acestei noi ediții inaugurale;

- va fi lansat oficial concursul național de arhitectură;

- vor fi anunțate orașele participante, gazde ale secțiunilor intrate în concurs și a evenimentelor conexe specifice acestora.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România