Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Începe Bienala Națională de Arhitectură, cu tema "100 de ani de arhitectură în România". Vezi programul

Luni, 1 octombrie, are loc deschiderea manifestarilor inscrise in calendarul Bienalei Nationale de Arhitectura, editia a XIII-a, 2018, la Teatrul National „I.L. Caragiale” (Sala Multimedia si foaier) din Bucuresti, la ora 18.00, anunta Uniunea Arhitectilor din Romania (UAR) intr-un comunicat.
Începe Bienala Națională de Arhitectură, cu tema "100 de ani de arhitectură în România". Vezi programul

Tema din acest an a Bienalei Nationale de Arhitectura (BNA) este "100 de ani de arhitectura in Romania", fiind dedicata Centenarului Marii Uniri. Bienala se desfasoara intre 1 si 31 octombrie 2018, perioada in care vor avea loc mai multe evenimente in orasele Bucuresti, Braila, Oradea, Cluj, Iasi, Sibiu si Targu Mures.

Numarul proiectelor inscrise in editia din acest an a Bienalei se apropie de 600, ceea ce reprezinta o crestere semnificativa fata de editiile anterioare, in timp ce sectunile sale aproape s-au dublat "pentru a cuprinde mai bine complexitatea manifestarilor si a expresiilor contemporane ale arhitecturii, introduce generatia arhitectilor tineri in competitia nationala si se desfasoara, concomitent, in mai multe orase in stransa legatura cu evolutia fenomenului arhitectural", se arata in comunicatul UAR.

Sectiunile editiei a XIII-a a BNA sunt: Arhitectura rezidentiala, Arhitectura constructiilor publice, Restaurare. Consolidare. Cladiri restituite comunitatilor, Design Interior, Spatiul public intruziv, Rural, Arhitectura verde si energii alternative, Publicatii de arhitectura, Fotografia de arhitectura, Evenimentul de arhitectura si strada ca scena, Diplome - arhitecti in devenire.

Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti va gazdui si vernisajul expozitiei proiectelor participante la sectiunile ''Arhitectura rezidentiala'', ''Arhitectura constructiilor publice'' si ''Design interior'' si a proiectelor nominalizate la celelalte sectiuni; Gala de premiere a sectiunilor ''Arhitectura rezidentiala'', ''Arhitectura constructiilor publice'' si ''Design interior''; Decernarea premiilor sponsorilor; Decernarea premiului revistei ''Arhitectura''; Decernarea premiului Presedintelui UAR; Decernarea premiului Opera Omnia.

Tot aici va avea loc, in perioada 1-15 octombrie 2018, expozitia proiectelor participante la sectiunile ''Arhitectura rezidentiala'', ''Arhitectura constructiilor publice'' si ''Design interior''.

Vezi AICI calendarul galelor de premiere si programul evenimentelor organizate in orasele bienalei

Pe langa expozitiile sectiunilor si galele de premiere, orasele bienalei vor gazdui si o multime de evenimente conexe, care "vor permite implicarea in manifestarile organizate nu numai profesionistilor, ci si unor categorii mai largi de public, interesate de conferinte, gale, proiectii de filme, expozitii in spatii publice cu mare audienta (teatre nationale, piete centrale etc.) si vor eficientiza dialogul dintre generatiile de arhitecti, de la tineri absolventi la nume de rasunet in arhitectura romaneasca", afirma arh. Ileana Tureanu, presedintele UAR.

La evenimente vor participa personalitati de marca precum Werner Desimplaere, autor al amplului proiect de restaurare al orasului Bruges si al unor proiecte de restaurare a unor monumente din Transilvania, Vladimir Macura (Serbia), Alexandre Negoesco, Vladimir Arsene, Stefan Manciulescu, Oana Belea Jackson si multi altii.

Presedinte de onoare al Bienalei Nationale de Arhitectura editia 2018 este acad. prof. arh. Romeo Belea.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România