Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un zgârie-nori colosal în Africa pare a fi construit din piese de domino

Un zgârie-nori în spirală inspirat de un şir domino ar putea deveni a doua cea mai înaltă clădire din Africa şi cel mai înalt hotel din Africa Centrală şi de Est.

Un zgârie-nori colosal în Africa pare a fi construit din piese de domino
xCassia

Planurile pentru Turnul Comercial Domino din Zanzibar, o clădire cu destinaţie mixtă înaltă de 550 de metri şi cu o suprafaţă de 370.000 de metri pătraţi, au fost prezentate recent de biroul de design Xcassia.

"Ca un proiect-moştenire, povestea sa este la fel de unică pentru dezvoltator, cât este şi pentru noi. Schiţat prima oară în Paris în 2009, după ce tatăl meu defunct, doi fii şi cu mine am jucat o partidă de domino. Am visat să construiesc acest proiect timp de mai bine de un deceniu. Cu ordinea sa matematică inerentă şi geometriile întâlnite în natură, liniile sale pure şi proporţiile care evocă creşterea, progresul şi libertatea, a avut toate caracteristicile unui simbol pe care oricine şi-l poate aminti şi-l poate desena pe un şerveţel", explică Jean-Paul Cassia, fondatorul şi directorul de design al Xcassia.

Nu lipsea decât investitorul vizionar care să-l transforme în realitate şi acesta a apărut sub forma unui joint venture între grupul tanzanian AICL şi Edinburgh Crowland Management.

Dacă va primi undă verde, dezvoltarea imobiliară în valoare de 1,3 miliarde de dolari se va întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare, patru kilometri pe lungime, pe o insulă artificială, fiind gândită ca o destinaţie turistică cu spaţii pentru recreere şi diverstisment, spaţii comerciale etc. Turnul de 70 de etaje va cuprinde, totodată. 560 de unităţi rezidenţiale, precum şi două hoteluri de lux.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul poate fi finalizat în patru ani.

 

Un zgârie-nori colosal în Africa pare a fi construit din piese de domino
Un zgârie-nori colosal în Africa pare a fi construit din piese de domino

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva