Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un tur virtual al Palatului Versailles deosebit de detaliat (Video)

Exista de acum o noua modalitate de a vizita palatul Versailles, una dintre cele mai populare atractii turistice din lume.
Un tur virtual al Palatului Versailles deosebit de detaliat (Video)

Google, in parteneriat cu Château de Versailles, a apelat la tehnica fotogrammetriei pentru a le oferi utilizatorilor de realitate virtuala posibilitatea de a face un tur al resedintei regelui Ludovic al XIV-lea care reproduce in cel mai ridicat grad experienta autentica.

Acesta este cel mai mare proiect de fotogrammetrie de pana acum realizat la castel, acoperind 21 de camere si 36.000 de metri patrati de spatii interioare.

Astfel, utilizatorii unor sisteme de realitate virtuala precum HTC Vive si Oculus Rift pot vedea in timpul turului peste 100 de sculpturi, de picturi si de alte opere de arta extrem de detaliate.

Cele 4TB de date colectate de Google pentru acest proiect ofera un "acces nelimitat si privilegiat la comorile Versailles-ului".

Pentru o experienta mai intima, utilizatorii pot folosi night mode-ul, pentru a explora palatul la lumina focului din seminee.

Pentru cei care nu detin una dintre cele doua casti cu care este compatibila aplicatia deocamdata, Google a lansat si o expozitie online. Atat expozitia, cat si aplicatia sunt disponibile pe site-ul Arts & Culture.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva