Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Un perete cu dublu rol separă un mic birou de camera de zi a apartamentului

Atunci cand biroul de amenajari interioare NORDICO din Taiwan a facut propunerea pentru refacerea acestui apartament din Taipei, designerii au trebuit sa fie inventivi si sa gaseasca solutii pentru a crea o zona in care beneficiarul sa poata lucra de acasa.
Un perete cu dublu rol separă un mic birou de camera de zi a apartamentului
Hey!Cheese Photography

Au reusit sa faca acest lucru prin crearea unui perete care nu ajunge pana in tavan, dar care reuseste sa delimiteze zona de zi astfel incat sa existe intimitate pentru cel care doreste sa lucreze. Este interesant ca acest perete nu are rol doar de element separator, ci a fost folosit si pentru integrarea in partea inferioara a unei comode joase. Totodata, pe el este ancorat televizorul si sistemul de sonorizare.

Peretele este suficient de inalt, astfel incat, atunci cand stai pe canapea, privirea nu reuseste sa treaca peste, dar, in acelasi timp, permite persoanelor care stau in picioare sa aiba o legatura la nivel vizual.

In spatele peretelui separator designerii au prevazut agatatori pentru diferite obiecte, haine, plante si accesorii. Pentru un efect unitar in spatiul destinat biroului pardoseala este din placi ceramice, aceleasi cu cele din holul de acces si bucatarie. In egala masura, aceasta unitate estetica este regasita si la nivelul tavanului care este realizat dintr-un placaj de lemn, putin mai coborat fata de tavanul din living finisat in alb.

Un blat de lucru pe toata lungimea peretelui asigura suficient spatiu chiar si pentru doua persoane. Rafturile de pe pereti si sertarele amplasate imediat sub blat ofera spatii suplimentare.

 

Prezenta unei ferestre in aceasta zona aduce un plus incaperii, asigurand lumina naturala directa si o atmosfera placuta pentru lucru.

Un perete cu dublu rol separă un mic birou de camera de zi a apartamentului
Un perete cu dublu rol separă un mic birou de camera de zi a apartamentului

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România